JOB7 Jékras mini divisie

De Mini’s trainen 1 keer in de week waarbij ze de grondbeginselen van het voetballen wordt bijgebracht; schieten, bal aannemen, dribbelen, penalty’s nemen en doelpunten maken. Maar vooral ook plezier hebben in het voetbalspelletje staat hoog in het vaandel. Naast het trainen worden er ook wekelijks op ZONDAG ochtend, in een onderlinge competitie, wedstrijden gespeeld. Supporters zijn van harte welkom om de sfeer van de MINI – Divisie mee te maken.


Indeling
De MINI-divisie bestaat voor seizoen 2020/2021 (start september) uit ong. 70 geselecteerde jongens en meisjes uit geboortejaar 2014 die zijn verdeeld over een 18-tal teams. Een team bestaat tot de winterstop uit 4 spelers, na de winterstop gaan we over naar teams van 5. Na de winterstop is sprake van 3 wijzigingen:

  • niet meer 3 tegen 3, maar 4 tegen 4 (inclusief vaste keeper)
  • de grootste talenten schuiven door naar de onderlinge JO8 competitie
  • we maken 3 poules, waarbij geknipt wordt op niveau
     

De gedachte achter de laatste 2 punten is als volgt, mindere spelers die bij te goede andere spelers in de ploeg zitten krijgen nauwelijks ballen en verliezen hun plezier in voetbal, terwijl goede spelers met te slechtere medespelers eveneens hun plezier in voetbal verliezen. Vanuit de KNVB is het laatste jaar een steeds sterker geluid te horen dat pas op later leeftijd onderscheid in niveau zou moeten worden gemaakt. Wij hebben dat bij de RKAV Volendam in de onderlinge competities in de afgelopen 15 jaar reeds in de praktijk toegepast en steeds betere en mindere spelers gemixt. Het resultaat was bedroevend, enerzijds beperkte ontwikkeling van spelers die oorspronkelijk tegen selectieteams aan hingen, maar voornamelijk een heel groot verloop, voor zowel de betere als de mindere spelers is dat in de praktijk geen goede keuze, velen verloren het plezier in voetbal. Dat beleid hebben we dus grotendeels teruggedraaid. Op een uitnodiging aan de KNVB om eens over onze ervaringen te sparren is vooralsnog niet gereageerd.

Training
De Mini’s trainen 1 keer per week; de trainingen duren 1 uur en zijn op woensdagmiddag tussen 17:00 uur - 17:55 uur (wijzigingen voorbehouden). Het overzicht wanneer welk team traint is te vinden op de pagina trainingsschema van de RKAV website. Er wordt getraind op kunstgrasveld 1 naast de kantine. Het is de bedoeling dat je 10 minuten van te voren aanwezig bent, zodat we op tijd kunnen beginnen. De contactgegevens van de trainers zijn te vinden op de pagina Wie is Wie? | Jeugd Onderbouw.


Wedstrijden
De wedstrijden van de onderlinge competitie spelen we op veld 1, het hoofdveld van RKAV Volendam. Elke zondag speelt ieder team 2 wedstrijden van 12,5 minuut, in een tijdsblok van een half uur tussen 9:00 en 11:00 uur. Een wedstrijd wordt met 3 veldspelers gespeeld, ieder team heeft dus 1 wisselspeler. Na de winterstop komt daar een keeper bij, bestaan de teams uit 5 spelers en gaan we naar 1 wedstrijd van 2 helften van 15 minuten met rust/helftwissel. Er wordt tot de winterstop dus gespeeld zonder keeper. Wanneer de bal buiten de lijnen komt mag de speler met de bal weer het veld indribbelen. Gedurende de competitie staat het wedstrijdschema (hoe laat en tegen wie je moet spelen) wekelijks op facebook, de website van RKAV Volendam én in de NIVO.


Afmelden wedstrijden
Als je een keer in het weekend niet kan voetballen door bijv.; ziekte, blessure, vakantie of iets anders, informeer dan even de coach zodat hij weet dat je niet komt. Die kan dan in overleg met het Mini coördinatie team eventueel een vervanger zoeken voor de wedstrijd.

Afgelastingen
Omdat de trainingen en wedstrijden op kunstgras worden gespeeld, gaan die eigenlijk altijd door. Alleen bij extreme weersomstandigheden zullen de trainingen en wedstrijden worden afgelast. Berichtgeving daarover gaat via whatsapp en facebook.
Uitgangspunten zijn:

  • er kan gewoon gespeeld worden bij of kou (tot -10 is kunstgras bespeelbaar), harde regen of harde wind
  • een combinatie van kou en/of harde regen en/of harde wind is voor de kinderen in deze leeftijd geen doen, dan lassen we het programma af


Kleding
Iedere speler krijgt vanuit de vereniging een trainingspak. In dit trainingspak kunnen de kinderen trainen en de wedstrijden spelen. Extra kleding is verkrijgbaar bij Intersport Theo Tol.


RKAV website
De berichtgeving over de Mini-competitie gaat via de RKAV Volendam website, maar ook via facebook.


Aanmelden/inschrijven
Voor informatie over aanmelden/inschrijven kijk je op de pagina aanmelden van de RKAV website.