Vuurwerkverbod

Vuurwerkverbod sportcomplex RKAV

Graag vragen we bij de start van het nieuwe seizoen opnieuw aandacht voor het vuurwerkverbod. Bij alle wedstrijden, prof en amateur,  geldt een algemeen vuurwerkverbod. Onder vuurwerk valt alles wat maar enigszins met vuurwerk te maken heeft zoals knalvuurwerk, siervuurwerk, fakkels, rookpotten, etc.

Dit is wettelijk bepaald en dus niet alleen een regel van de KNVB of RKAV. Dit betekent dat op alle sportcomplexen in Nederland een algeheel vuurwerkverbod van kracht is. Dus ook bij de RKAV!

Sfeeracties met vuurwerk mogen dus niet. De KNVB heeft duidelijke regels opgesteld. Het niet nakomen van die regels kan voor de vereniging grote gevolgen hebben. Dit start met een boete van enkele honderden euro’s, bij herhaling duizenden euro’s en uiteindelijk zelfs punten aftrek. Wedstrijden worden bezocht door waarnemers, zeker die in de derde divisie, en zij zullen het gebruik van vuurwerk rapporteren.

Iedereen op het complex van de RKAV heeft zich hier dus aan te houden. Natuurlijk is het een mooi gezicht en kan het een sfeertje maken maar het heeft te veel risico’s in zich. We zullen dus in alle gevallen nee verkopen en optreden (o.a. het verhalen van de schade)  tegen hen die zich hier niet aan houden.

Bestuur RKAV