Vertrouwenscommissie

Iedereen moet zich veiig voelen bij RKAV Volendam. Je ziet dat er een maatschappelijk bewustzijn ontstaat waar seksuele intimidatie, (online) pesten, discriminatie en ander grensoverschrijdend gedrag binnen de sport de voorpagina’s van kranten, tv en social media haalt. Dit moeten en willen wij als RKAV vóór zijn en iedereen die hier rondloopt er tegen beschermen. Het bestuur wil de mensen een veilige omgeving bieden.

De vertrouwenscommissie is een veilige, onafhankelijke plek waar mensen hun verhaal kunnen vertellen en waar in alle rust en veiligheid naar je geluisterd wordt. Waar strikt vertrouwelijk gezocht wordt naar oplossingen.  

De route naar commissie mag rechtstreeks zijn, het hoeft niet via een ander te gaan. En dan hebben we het natuurlijk niet over situaties dat een speler niet in de basisopstelling of selectie is opgenomen. Dat is voetbaltechnisch en dus niet voor ons bedoeld. Het gaat echt om grensoverschrijdend gedrag. Het doel is dat dit gedrag wordt voorkomen.

De vertrouwenscommissie bestaat uit:

 Ronald Sier
06-30513743
ronaldsier@gmail.com

Mijn naam is Ronald Sier, 45 jaar en vader van een zoon en twee dochters. Twee van de drie zijn enthousiast lid van de RKAV. In het verleden ben ik zelf ook in diverse rollen actief geweest bij de vereniging.

In het dagelijks leven werk ik als zelfstandig vermogensplanner en opleider.

De reden waarom we dit doen? Bijna iedereen bij onze RKAV is zeer betrokken en enthousiast. Als er toch iets gebeurt wat niet binnen onze cultuur past, vind ik dat er wel een plek moet zijn waar mensen terecht kunnen. Ik hoop dan ook dat mensen mij of de andere vertrouwenscontactpersonen bellen als er wat speelt.

 

Edwin Küller
0626923153
edwinkuller@ziggo.nl

Mijn naam is Edwin en ik ben getrouwd met Anja. We hebben twee kinderen, Joyce en Robin. Inmiddels ben ik gestopt met werken maar daarvoor actief als tennisleraar en verenigingsmanager bij Sportcentrum Hoorn.

Toen ik gevraagd werd als vertrouwenspersoon bij de RKAV hoefde ik hier niet lang over na te denken omdat ik in mijn tijd als trainer/coach van dichtbij meemaakte hoe belangrijk het is om een veilig sportklimaat te creëren.

Mijn relatie met de RKAV begon toen mijn zoon Robin in 1996 begon bij de mini’s en ik als begeleider gevraagd werd en dit tot en met de A junioren gedaan heb. Nu ik weer terug ben bij de RKAV als vertrouwenspersoon hoop ik een bijdrage te kunnen leveren aan een sportklimaat waarin een ieder zich veilig voelt zowel binnen als buiten het veld.

Bel je me als je wat wilt weten?

 

Johan Keizer
06-24216606
johan.keizer@rabobank.nl

Mijn naam is Johan Keizer. 52 jaar jong, vader van twee (niet voetballende) dochters en werkzaam bij de Rabobank als financieel adviseur.

Ik ben al 45 jaar verbonden aan deze prachtige verening. Als speler, elftalleider en assistent-trainer heb ik de club in al zijn facetten leren kennen. De unieke cultuur die we als RKAV hebben heeft ongekende voordelen maar helaas ook wat nadelen. Doel is deze nadelen te minimaliseren. Daar gaan we voor. Neem gerust contact met me op, daar zijn we voor.

 

 

Rosemarie Schilder-Koning 
06-38230089
rosemarie.schilder@gmail.com

Mijn naam is Rosemarie Schilder, 47 jaar en moeder van een zoon van 14 en een dochter van 11.

In het dagelijks leven werk ik bij een bank/vermogensbeheerder.

Ik vond het een eer om gevraagd te worden als vertrouwenscontactpersoon voor de RKAV, en zie het als een positieve ontwikkeling voor deze mooie vereniging. Hopelijk kan ik als buitenstaander (geen relaties met de voetbalwereld) met een frisse blik een steentje bijdragen voor een veilige sportomgeving voor alle leden en betrokkenen binnen de RKAV.

We zijn laagdrempelig, dus als u ergens mee zit, neem contact met ons op.