Zwaarbevochten, maar terechte overwinning   3-0, 3 punten en dooooor!

Zwaarbevochten, maar terechte overwinning 3-0, 3 punten en dooooor!

De zaterdag 1 heeft een zeer terechte overwinning geboekt op Urk. De oranjehemden – met ‘Azzie’ wederom als gevaarlijkste man van het veld – leggen de nummer vier van de ranglijst met 3-0 over de knie. Patrick Plugboer en Jens Kras tekenen (beiden met het hoofd) voor de eerste twee doelpunten. Het slotakkoord is wederom voor Kras, dit keer uit een penalty.

De mannen van Berry Smit – met wederom niemand minder dan Johan Keizer op de bank bij afwezigheid van Jack Klepper - hebben in de midweekse bekerwedstrijd tegen Westlandia (3-0 overwinning) aan het zelfvertrouwen gewerkt. De algehele voorspelling is dat deze lijn tegen Urk – de nummer 4 van de ranglijst - zal worden doorgezet. Klaas Zwarthoed spreekt van een 3-1 overwinning en Frank Kukel doet er met 4-1 zelfs nog een schepje bovenop. We gaan dan ook vol goede moed zitten.

Zitten naast, jawel… Hans Pedel! Hij is terug en laat zich direct weer gelden op de tribune. Iedereen moet het ontgelden en ze kunnen er allemaal weer keihard om lachen. Blij dat hij er weer bij is. Ook ex-FC Volendamspeler Jan Schokker glimt weer tegen ons op nadat hij ons onlangs nog op heeft geschrikt met een hartstilstand. Het hartje tikt gelukkig weer en ook voor hem geldt, blij dat hij er weer bij is!

Ingrediënten

Het weer zit mee, supporters in opperbeste stemming en dus alle ingrediënten aanwezig voor een prachtige voetbalmiddag. Zo eentje die me doet terugdenken aan de glorietijd met Marco Kras, Frank Toet, Simon Stein, Gregor Koning, Patrick de Kale en meer van dat soort grootheden. Nat veld, zonnetje aan de hemel en uiteraard – zoals in ‘onze’ tijd ook standaard het geval was - een volle tribune.

De heren van de Zaterdag 1 hebben er zin in en kletsen er vanaf het eerste moment vol op en dit resulteert – na een verkeerde terugspeelbal van Urk – in de eerste minuten direct al voor een enorme kans voor Lennart Tol. Zijn inbreng ontbeert echter kracht en dus blijft het voorlopig bij 0-0. Milan Keizer omspeelt in de 15e minuut vervolgens de doelman van Urk, maar zijn voorzet bereikt net geen medespeler. De intenties van Volendam zijn echter duidelijk. Ze gaan vol voor de winst. Na een geniale actie van ‘Azzie’ op rechts – zijn tegenstander zoekt nu nog steeds zijn schoenen – en dito voorzet is Patrick Plugboer mans genoeg om zijn hoofd er tegenaan te zetten en voor de zeer verdiende 1-0 te zorgen.

Na de thee

Waar Volendam de aanval blijft zoeken – en ook kansen krijgt om de voorsprong uit te breiden – moet het achterin zo nu en dan alle zeilen bijzetten om de gelijkmaker niet tegen te krijgen. Doelman Dion Vlak wordt in de eerste helft echter niet één keer echt getest. Omdat er de rest van de eerste helft weinig noemenswaardigs meer gebeurd, zoeken beide ploegen met een 1-0 tussenstand de kleedkamers op voor de rust.

Na de rust legt aanvoerder Nick ‘Mepper’ Runderkamp aan voor een vrije trap van zeker 35 meter. Hoewel er niet meteen veel heil in gezien wordt op de tribune haalt hij toch verwoestend uit en verrast hiermee – na een venijnig stuitje – bijna de doelman van Urk. Deze weet de bal op miraculeuze wijze nog uit zijn doel te futselen en zo blijft het 1-0. Een stand die nog allesbehalve zekerheid biedt.

Supersub

Een vrije trap van Urk in de 59e minuut betekent bijna de gelijkmaker en Volendam komt meer en meer onder druk te staan. Er komt hierdoor echter ook meer ruimte achter de verdediging van Urk en dat biedt mogelijkheden voor de snelle aanvallers in het oranje. Volendam krijgt in de minuten die volgen dan ook enorme (schiet)kansen, maar de bal lijkt er maar niet in te willen. Een afgevallen dwarrelbal valt dan toch uit het niets op het hoofd van de zojuist ingevallen Jens Kras en die knikt de 2-0 binnen. Pieter Kroon lijkt de wedstrijd vervolgens met een prachtige knal helemaal op het slot te gooien, maar zijn inzet spat via de binnenkant van de paal weer terug het veld in. Er zijn vervolgens nog kansen over en weer en niemand is er nog echt gerust op – ook gezien de wedstrijd van vorig jaar – maar als Jens Kras vanaf de strafschopstip de 3-0 binnenpegelt, gaan de handjes de lucht in!

Volendam: Dion Vlak, Stef Schokker (Perry Karregat), Lex Veerman, Daan Steur. Stan Veerman, Nick Runderkamp (Daan van Baarsen), Milan Keizer (Jens Kras), Patrick Plugboer, Daan Sier (Wessel Stuyt), Azzedine Sout, Lennart Tol (Pieter Kroon).