Zaterdag 1 – ondanks terugkeer van Hans Pedel – kansloos ten onder

De zaterdag 1 is de missie – zes punten uit vier wedstrijden – zeer slecht begonnen. Een dramatische eerste helft, waarin het drie doelpunten tegen krijgt, komt het niet meer te boven. Hoewel de tweede helft hoop biedt voor de toekomst, is de conclusie troosteloos. Volendam – VV Barendracht 1-4.

We – en dan met name de harde kern – hebben er lang naar uitgekeken, maar vandaag is hij er dan toch echt weer bij. En geloof me – ik dacht dat ik het nooit zou zeggen – maar daar zijn we écht heel erg blij mee. Letterlijk uit de dood opgestaan, zit Hans Pedel weer op de tribune om de verrichtingen van de Zaterdag 1 tegen VV Barendrecht te aanschouwen. ,,Ik ben er effe een paar weken niet geweest en ze hebben er gelijk een k*tzooitje van gemaakt, maar vandaag worden het gewoon drie punten.”

Wissels

Bij de ploeg van Berry Smit wat wijzigingen ten opzichte van de voorgaande wedstrijden. Doelman Sander Binken kampt nog steeds met gekneusde ribben en wordt vervangen door Dominque Witte. Verder kiest de coach voor wat meer dynamiek in het elftal en daarom kiest hij voor de herstelde Azzedine Sout voorin in plaats van de wat meer statische Joey Tol en Stefan Bond in de spits in plaats van Daan van Baarsen. In de eerste 14 minuten is er geen vuiltje aan de lucht en deelt Volendam wat speldenprikjes uit, maar het is Jongbloed die aan de basis staat van de 0-1. Hij stuurt Serghini weg op links. Die gooit voor en Drexhage knikt beheerst binnen.

Deksel op de neus

Volendam moet – zoals vaker dit seizoen dus in de achtervolging en twee minuten later krijgen ze een uitgelegen kans op de gelijkmaker. Patrick Plugboer gaat 1-op-1 op de keeper, maar de doelman ligt in de weg. Volendam blijft de aanval zoeken, maar de uitvallen van de bezoekers zijn gevaarlijker. Als de grensrechter van dienst een duidelijk buitenspelgeval over het hoofd ziet, lijkt de 0-2 zelfs in de bak. De bal wordt nog van de lijn gehaald. Nog geen minuut later vliegt een zondagschot van Nadir Jouhri echter wel de kruising in en is de 0-2 toch een feit.

Mispeer

Op de tribune zet ‘De Pedel’ vervolgens als vanouds weer de lijnen uit. ,,Joey (Tol) moet er vliegend op in de rust.” Als elftalleider Piet Jonk het waagt om tegengas te geven, wordt dit snel in de kiem gesmoord. ,,Julie hebben er allemaal geen verstand van, want als er een doelpunt gemaakt wordt, is Joey er altijd bij betrokken.” Voorlopig zullen de elf binnen de lijnen het echter moeten doen en die zullen de schade beperkt moeten houden en hopen op de aansluitingstreffer. Hier lijkt echter geen sprake van als Rens Veerman zich volledig verkijkt op een simpel lobje die richting doel stuitert. Hij maait volledig over de bal en ziet de 0-3 binnenvallen.

Kansloos

In de rust liefst vier wissels. In het veld komen Sem Lautenschütz, Daan van Baarsen, Jens Kras en – op advies van Hans Pedel – Joey Tol. Zij zullen het tij moeten keren en laten zien dat zij het beter doen dan Wessel Stuyt, Azzedine Sout en Lex & Stan Veerman. Beter doen ze het zeker – Barendrecht laat zich rustig inzakken – kansen zijn er ook, maar het leidt niet tot veel kansen. Ook Dave Zwarthoed – binnen de lijnen gekomen voor Lennart Tol kan hier geen verandering in brengen. Een vrije trap van Joey Veerman van ruim 30 meter vliegt vervolgens vanuit het niets onder de keeper door en zo wordt de score nog iets dragelijker, 1-3. Er zijn zelfs meerdere kansen op de aansluitingstreffer, maar het mag niet zo zijn. Geklungel achterin bij Volendam zorgt ervoor dat ze nog een tegentreffer moeten incasseren en zo eindigt het treffen met Barendrecht in 1-4.

Wanneer er zes punten uit de laatste vier wedstrijden worden behaald, wacht er een mooie bonus voor de spelers van de zaterdagselectie, maar de eerste drie laten voorlopig nog wel even op zich wachten. De wedstrijd tegen Barendrecht is – ondanks een redelijke tweede helft en de aanwezigheid van Hans Pedel - een kansloze missie gebleken.