Zaalvoetballers Volendam met jonge ploeg volwassen naar tweede winst op rij

Zaalvoetballers Volendam met jonge ploeg volwassen naar tweede winst op rij

LEEK

Het zijn belangrijke weken voor de zaalvoetballers van Volendam. En tot nu toe verlopen die goed voor het team van trainer/coach Hjalmar Hoekema. Zijn ploeg klopte nu Leekster Eagles met 3-6.

Na de winst van vorige week op AGOVV betekende dat een tweede overwinning op rij. ,,We treffen vier teams achter elkaar waarvan ik vind dat we moeten winnen en daar hebben we er nu twee van gewonnen”, vertelde Hoekema. ,,En dan nog in een uitwedstrijd is helemaal mooi. Dat rijdt toch een stuk lekkerder terug.”

De komende weken volgen thuisduel tegen Texel’94 en VNS United. ,,En als we die ook winnen, komt de top acht toch weer heel dichtbij. Daar willen we straks weer in spelen.”

In Leek ging het zeker niet zonder slag of stoot. De Groningers kwamen eerst nog op voorsprong, maar via treffers van Kik Braspenning en Robin Kwakman gingen de bezoekers met een 1-2 voorsprong rusten. In de tweede helft kwam Leekster Eagles langszij, maar waren het daarna Tim Taylor en Nick Schilder die de marge op twee brachten. De thuisploeg speelde ondertussen met een meevoetballende keeper. ,,Maar daar waren we goed tegen gewapend.”

Inmiddels was keeper Thomas Bakker met een handblessure uitgevallen en vervangen door Stef Schilder. ,,En die deed het prima.” Leekster Eagles wist nog wel op 3-4 te komen, maar doordat het meer risico nam, kreeg Volendam steeds meer kansen en via twee treffers van Kwakman liep het uit naar 3-6. ,,Hoewel we een jong team hebben, hebben we heel volwassen gespeeld”, aldus een contente Hoekema.