Zaalvoetballers sluiten het jaar af met een nipte nederlaag

HEERHUGOWAARD - In een tot dusverre wisselvallig seizoen heeft FC Marlène de voetbaljaargang 2022 afgesloten met een vijfde plaats door een nipte overwinning op RKAV Volendam, de nummer elf in de stand: 3-2.

De Heerhugowaardse zaalvoetbalgrootmacht was nog net niet geheel zeker van deelname aan de kampioenspoule waarvoor de acht beste ploegen van de Eredivisie zich plaatsen en had eigenlijk nog een puntje nodig. De ploeg van Jeroen de Groot toonde in de laatste weken regelmatig een groot contrast en blijkt dit seizoen wisselvallig. In de laatste vier wedstrijden werd er bijvoorbeeld met ruime cijfers gewonnen van Groene Ster (11-1) en HV Veerhuys (8-3), maar werden er ook ongekend grote nederlagen geleden bij Hovocubo (7-0) en Tigers Roermond (12-4).

Tegen RKAV Volendam van coach Hjalmar Hoekema, dat zich dit seizoen niet wist te plaatsen voor de kampioenspoule, moest het dan nog eenmaal gebeuren voor FC Marlène. De start was veelbelovend toen Younes Daari op knappe wijze de 1-0 binnen schoot, maar slordigheden zorgden ervoor dat de thuisploeg nooit echt afstand kon nemen. Na de gelijkmaker van Tim Taylor wist Stefan Dol echter wel voor een voorsprong bij rust te zorgen.

In de tweede helft kwamen de Volendammers opnieuw op gelijke hoogte via aanvoerder Robin Kwakman. Het opmerkelijkste moment van de wedstrijd was echter een duel tussen aanvoerder Amir Molkârâi en Finn Berk. Hoekema was verbolgen over de actie van Berk, die geel kreeg, en wilde hem wisselen, maar Berk weigerde naar de kant te komen waarna Hoekema de arbitrage vroeg om zijn speler een tweede gele kaart te geven. Berk koos eieren voor zijn geld en verliet de zaal zelf richting kleedkamer. Hij maakte vervolgens niet meer mee dat Mo Darri vlak voor tijd de winnende achter keeper Bakker schoot. Met een meevoetballende keeper probeerde RKAV Volendam nog het tij te keren, doch het bleef bij 3-2.

FC Marlène - RKAV Volendam 3-2 (2-1)

5. Younes Daari 1-0
10. Tim Taylor 1-1
19. Stefan Dol 2-1
32. Robin Kwakman 2-2
40. Mo Darri 3-2

Foto's: Sander Kaaij Fotografie