Zaalvoetballers Rkav nipt onderuit

18 oct 2024
-
Algemeen

De zaalvoetballers van RKAV Volendam hebben in hun eerste wedstrijd van het seizoen een nipte nederlaag geleden.
Play-off kandidaat OS/Lusitanos was met 2-4 te sterk. De mannen van Hjalmar Hoekema begonnen prima aan de wedstrijd en dat leverde een kans op voor Robin Bont maar de Amsterdamse doelman was op zijn post.

Aan de andere kant was doelman Thomas Bakker sterk aan het keepen en kreeg de handen van het publiek op elkaar met een dubbele redding. Na een interceptie van Nick Schilder, was het Daan Appel die met een schitterende volley de 1-0 op het bord zette. Volendam leek met een voorsprong te kunnen rusten maar balvirtuoos Ilias Bouzit had een hard schot die Bakker te machtig was.

Na de doelwissel was het al snel 1-3 na twee onachtzaamheden bij Volendam. De rest van de wedstrijd hielden de bezoekers de linies gesloten en gokten op de omschakeling bij balverlies van Volendam. In de laatste minuten speelde het alles of niets met een meevoetballende Robin Kwakman. Met nog 2 minuten te spelen werd er eindelijk een bres geslagen in de Amsterdamse muur. Met een handige voortbeweging zette Duncan Poorter de 2-3 op het bord. Diezelfde Poorter kreeg in de laatste minuut de bal iets te hoog en hard aangespeeld waardoor de kans op 3-3 verkeken was. Dat OS/Lusitanos in de zoemer de 2-4 eindstand op het bord zette was louter voor de statistieken.

Coach Hoekema was gematigd tevreden met het resultaat. “Wij staan niet op te letten bij een corner en daarna wordt balverlies dodelijk afgestraft. Het is geen schande om van deze goede ploeg te verliezen. Er zat op het einde met iets meer geluk meer in, maar hij viel net niet goed”

De volgende wedstrijd van RKAV is uit tegen FC Marlène in Heerhugowaard na een weekje rust.