Zaalvoetballers opnieuw onderuit

De zaalvoetballers van Volendam zijn ook in hun derde wedstrijd in de kampioenspoule tegen een
nederlaag aangelopen. Het duel afgelopen vrijdagavond in Heerhugowaard tegen FC Marlène
eindigde na een 5-1 ruststand in een 8-3 overwinning voor de thuisclub.
Volendam kon opnieuw niet beschikken over een aantal spelers. Voor Danny Tol (Pier) is het seizoen
voorbij en het is de vraag of Johan Keizer dit seizoen ook nog in actie kan komen. Dat geldt ook voor
reserve doelman Stef Schilder. Frank Boogaard moest afgelopen vrijdag door een coronabesmetting
ook afzeggen, waardoor met slechts drie wissels naar Heerhugowaard moest worden afgereisd.
Al na drie minuten kwam de thuisploeg op voorsprong door een treffer van Younes Daari. Ondanks
de snelle achterstand speelde Volendam niet eens zo slecht en kreeg een aantal goede
mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. Tim Taylor, Nick Schilder en Sam Lautenschutz
strandden elke keer op keeper Barry de Wit van FC Marlène. Het gemis van de kansen brak de ploeg
van Hjalmar Hoekema uiteindelijk op. Younes Daari wist zorgde met twee treffers binnen een minuut
voor de 3-0, waarna Kevin van London de thuisploeg op een 4-0 voorsprong zette. Kevin Mühren
zorgde op aangeven van Robin Kwakman een hard schot voor 4-1, waarna Daari de ruststand op 5-1
bepaalde. Na de pauze liep FC Marlène uit naar een 7-1 voorsprong, waarna Robin Kwakman (Ballap)
halverwege de tweede helft na een uitstekende aanval de marge verkleinde naar 7-2. Drie minuten
later was het opnieuw raak. Michael Tol (Pier) zag zijn inzet via een verdediger in het doel belandden:
7-3. Op dat moment was Sam Lautenschutz al geblesseerd naar de kant gegaan. Stefan Dol bepaalde
de eindstand op 8-3.
Dat er geen punten werden gepakt doet weinig af aan de doelstelling namelijk een plek bij de eerste
zes. En Volendam zal de strijd daarvoor vooral moeten aangaan met HV/Veerhuys en Be ’79.
HV/Veerhuys verloor uit bij FCK/De Hommel en Be’79 verloor uit bij Hovocubo. Daardoor blijft
Volendam op plaats 6 staan.
Aanstaande vrijdag moet Volendam opnieuw een uitwedstrijd spelen en de tegenstander is dan
HV/Veerhuys. Hopelijk kan Volendam dan weer een beroep doen op Frank Boogaard, maar zal het
zonder coach Hjalmar Hoekema en de spelers Sam Lautenschutz en Nick Schilder moet stellen. Beide
spelers zijn geselecteerd voor Oranje onder 19, die de komende week drie kwalificatiewedstrijden
spelen in de Main Round in het Turkse Adana. Het team van KNVB-coach Hjalmar Hoekema speelt
tegen achtereenvolgens Montenegro, Italië en gastland Turkije. De wedstrijd van aanstaande vrijdag
begint om 20.30 uur in sporthal Vredehof te Hoorn.
RKAV Volendam: Jack Steur, Robin Bont, Kevin Mühren, Nick Schilder, Robin Kwakman, Sam
Lautenschutz, Tim Taylor, Michael Tol en Dennis Sier (reservekeeper).
Overige uitslagen: FCK/De Hommel – HV/Veerhuys 4-3, Hovocubo – Be ’79 8-2. De wedstrijd asv Lebo
– FC Eindhoven werd afgelast wegens een aantal coronagevallen bij FC Eindhoven.