Zaalvoetballers kijken weer naar boven

De Volendamse zaalvoetballers hebben afgelopen vrijdag de derde uitwedstrijd op rij met een 2-6
op zvv Den Haag afgesloten. Volendam was naar de Sportcampus Zuiderpark afgereisd zonder
Robin Bont (Drum) en Nick Schilder, en zag op het laatste moment ook verzorger Roy van Oort
(ziek) en coach Hjalmar Hoekema (privé-omstandigheden) afhaken. Assistent-coach Jack Bont met
ondersteuning van Jan Kwakman namen de honneurs waar.
De Volendammers begonnen in het nieuwe uittenue uitstekend aan de wedstrijd en kreeg meteen al
een aantal kansen om de score te openen. De thuisploeg kon daar alleen met wat afstandsschoten
iets tegenover zetten. In de 8 e minuut wist Finn Berk, die een uitstekende wedstrijd speelde, de bal te
ontfutselen van de laatste man om vervolgens met een diagonaal schot de keeper van Den Haag te
verschalken: 0-1. Volendam bleef druk naar voren zetten en dat resulteerde in de 16 e minuut van de
eerste helft tot een tweede treffer van Daan Sier (0-2), gevolgd door een individuele actie na een
prima aanval van Kik Braspenning die met een diagonaal schot de keeper opnieuw verraste en de
tussenstand van 0-3 op het scorebord zette.
Ook na de pauze was Volendam de bovenliggende partij. Finn Berk zette opnieuw flink wat druk op
zijn directe tegenstander, waardoor deze de bal verloor waarna Finn zijn tweede treffer van de avond
maakte door de keeper met een lage pass in de verre hoek te verschaklen: 0-4. Dat leek de opmaat
voor een grotere overwinning. Maar liefst 4 keer werd de paal geraakt. Halverwege kwam de
thuisploeg onverwacht op 1-4, nadat Volendam door het midden teveel ruimte gaf waardoor Den
Haag kans kreeg om uit halen. Keeper Thomas Bakker kon niet voorkomen dat de bal via de paal
achter hem insloeg. In de 15 e minuut van de tweede helft wist Colin Tuijp de marge weer naar 4
treffers te tillen, waarna de thuisploeg in de slotfase de 2-5 wist te scoren. Het slotakkoord was voor
Volendam dat via een treffer van Robin Kwakman (Ballap) de eindstand bepaalde op 2-6.
Door het gelijke spel van de nummers 1 en 2 in poule B HV/Veerhuys en VNS United (4-4) en het
verlies van AGOVV uit tegen Texel ’94 (4-2) zijn de Volendammers weer dichterbij gekropen.
Volendam staat nu op plek 5 met vier punten punten achterstand op HV/Veerhuys, twee punten op
VNS United en één punt op AGOVV. Aanstaande vrijdag ontmoet Volendam thuis ZVV Eindhoven.
Voor Volendam zaak om de volle winst te grijpen, omdat het dan weer helemaal mee doet in de
strijd om de bovenste vier plaatsen in poule B.
We roepen dan ook iedereen op om vrijdag naar sporthal Opperdam te komen om Volendam naar
een overwinning toe te schreeuwen. Deze jonge ploeg verdient uw steun op weg naar behoud in
de Eredivisie zaalvoetbal. En de mogelijkheid om als eerste in poule B te eindigen is nog volop
aanwezig, waardoor Volendam zich ook nog kan plaatsen voor de play-offs voor het
kampioenschap van Nederland. De eredivisionist FC Volendam speelt pas zaterdag dus alle
gelegenheid om de andere ploeg in de Eredivisie aan te moedigen. Wij zien u graag aanstaande
vrijdag in sporthal Opperdam. De wedstrijd begint om 20.30 uur.
RKAV Volendam: Thomas Bakker (k) Stef Schilder, Robin Kwakman, Daan Appel, Daan Sier, Tim
Taylor, Rijk Schilder, Colin Tuijp, Kik Braspenning en Finn Berk.
Overige uitslagen poule B: VNS United – HV/Veerhuys 4-4, ZVV Eindhoven - Leekster Eagles 1-3 en
Texel ’94 – AGOVV 4-2.
Programma aanstaande vrijdag: RKAV Volendam – ZVV Eindhoven, Leekster Eagles – AGOVV,
HV/Veerhuys – zvv Den Haag en VNS United – Texel ‘94.