Zaalvoetbal verslag RKAV Volendam tegen HV Veerhuis

Volendam en Veerhuys delen punten
De wedstrijd afgelopen vrijdagavond tussen RKAV Volendam en HV/Veerhuys is na een
enerverende wedstrijd geëindigd in een 2-2 gelijkspel. Coach Hjalmar Hoekema kon wel leven met
dit resultaat al had Volendam over de gehele wedstrijd gezien het betere voetbal laten zien en
wellicht meer verdiend. Het verschil met concurrent HV/Veerhuys blijft daardoor twee punten,
terwijl de overige concurrenten afgelopen vrijdag punten lieten liggen. Daardoor is Volendam nu
opgeklommen naar de 6 e plek op de ranglijst.
Volendam kreeg voorafgaand aan de wedstrijd de eerste tegenslag te verwerken. De ziekenboeg met
Johan Keizer en Stef Schilder werd uitgebreid met Danny Tol en Frank Boogaard. De selectie werd om
die reden uitgebreid met Nick Runderkamp (Mepper). Na drie minuten kreeg Volendam de tweede
tegenslag te verwerken. David Albert van het Veerhuys brak door aan de zijkant, trok naar binnen en
haalde prachtig uit: 0-1. Toch wist de thuisploeg zich te herpakken. Het Veerhuys probeerde met een
extra veldspeler na de openingstreffer de marge te vergroten. Doelman Jack Steur keerde de inzet,
zag dat het doel aan de andere kant leeg was en probeerde met de bal ineens in het lege doel te
schieten. Bij zijn schotpoging werd de doelman echter gehinderd, waardoor een scoringskans werd
ontnomen. Normaliter zou dat met een rode kaart moeten worden bestraft, maar de arbitrage
oordeelde anders. Volendam kreeg vervolgens een legio kansen om op gelijke hoogte te komen,
maar keeper Marcel Ons van het Veerhuys stond elke keer in de weg. Volendam kwam pas na vijftien
minuten op gelijke hoogte via Kevin Mühren die een laag schot in de rechterhoek zag verdwijnen: 1-
1. Toch wisten de bezoekers voor rust weer op voorsprong te komen. Uit een counter was het
opnieuw David Albert die de bal met een stift over de uitlopende doelman Jack Steur lepelde en de
ruststand bepaalde op 1-2.
Ook in de tweede helft was Volendam de betere ploeg. Al vroeg werd druk naar voren gezet,
waardoor het Veerhuys niet het voetbal kon spelen waarmee zij de afgelopen wedstrijden de nodige
punten hebben gepakt. Doordat de arbitrage af en toe ook een steek lieten vallen werd de derby wat
grimmiger. Jorg Ooievaar ontving na twee minuten in de tweede helft de eerste gele kaart, waarna
Robin Kwakman (Ballap) vier minuten later bij een counter moest ingrijpen en ook een gele kaart
ontving. Sem Biezen van het Veerhuys kreeg nog dezelfde minuut ook geel. Toch kwam Volendam
verdiend op gelijke hoogte via een treffer van Robin Kwakman (Ballap). De manier waarop was wel
typisch voor de wedstrijd. Coach Najib Taki van het Veerhuys koos er ondanks de voorsprong voor
met een extra veldspeler te gaan spelen en dat pakte opnieuw verkeerd uit. Robin Kwakman pakte
de bal af van David Albert en kon de bal in het lege doel lopen: 2-2. In het vervolg van de wedstrijd
bleek de doelman van het Veerhuys ook nu de grote sta-in-de-weg. Met een paar uitstekende
reddingen wist de doelman te voorkomen dat Volendam op voorsprong zou komen. Ook bij een
overtalsituatie nadat Jorg Ooievaar zijn tweede gele kaart van de wedstrijd had ontvangen.
Uiteindelijk moest genoegen worden genomen met een gelijkspel.
De resultaten van de overige concurrenten waren dusdanig dat Volendam na afgelopen vrijdag is
opgeklommen naar de zesde plaats op de ranglijst. Tigers Roermond staat op plek 9 met punten uit 8
wedstrijden, maar de ploeg uit Roermond hangt nog een straf boven het hoofd waardoor zij wellicht
een aantal punten in mindering krijgen. En dat betekent dat Volendam aanstaande zondag in de
uitwedstrijd tegen Leekster Eagles goede zaken kan doen. Bij winst is Volendam nagenoeg zeker van
een plek in de kampioenspoule. Hopelijk zijn Frank Boogaard en Danny Tol dan weer van de partij. De
wedstrijd begint aanstaande zondag om 15.00 uur en is via streaming te volgen. Maar eerst staat
aanstaande vrijdag eerst nog een bekerwedstrijd uit tegen Be ’79 op het programma. Deze wedstrijd
begint om 21.30 uur. Maar zoals gezegd ligt de nadruk vooral op de wedstrijd van aanstaande zondag
tegen Leekster Eagles.

De overige uitslagen waren: Hovocubo – FC Eindhoven 2-2, White Stones – Groene Ster 1-1, asv Lebo
– Texel ’94 6-3, zvv Den Haag – Tigers Roermond 3-8, AGOVV – Leekster Eagles 0-1, Be ’79 – FCK/De
Hommel 2-4.
RKAV Volendam: Jack Steur, Robin Bont, Robin Kwakman, Daan Appel, Kevin Mühren, Michael Tol,
Nick Schilder, Sam Lautenschutz en Nick Runderkamp (afwezig door blessures: Johan Keizer, Frank