Zaalvoetbal verslag RKAV Volendam - AGOVV

Zaalvoetballers op koers

De zaalvoetballers van de RKAV Volendam hebben afgelopen vrijdagavond goede zaken gedaan in de race voor een plek in de kampioenspoule. Thuis werd na een uitstekende eerste helft met 4-2 van naaste concurrent AGOVV gewonnen, terwijl de overige concurrenten puntverlies leden. Hierdoor is de ploeg van Hjalmar Hoekema opgeklommen naar de 7e plaats op de ranglijst.

Volendam kon wegens blessures geen beroep doen op Danny Tol en Johan Keizer, maar zag wel Robin Bont (Drum) en Tim Taylor na hun blessures terugkeren. Volendam begon scherp aan de wedstrijd en dat resulteerde al snel in een aantal kansen. AGOVV moest het vooral van afstandsschoten hebben. Na goed voorbereidend werk van Robin Kwakman (Ballap) was het Kevin Mühren die in de zevende minuut de score opende, waarna nog dezelfde minuut Frank Boogaard na een mooie aanval met een droog schot de keeper van AGOVV kansloos liet: 2-0. AGOVV creëerde nauwelijks echte kansen en pas tegen diep in de eerste helft kwamen de eerste kansjes die echter simpel door doelman Jack Steur werden gepareerd. In de voorlaatste minuut van de eerste helft werd het verschil gemaakt. Nadat eerst Nick Schilder bij een uitval alleen richting de keeper koel bleef en de 3-0 scoorde werd het nog dezelfde minuut 4-0 na een uitstekende individuele actie van Frank Boogaard die daarmee zijn tweede treffer van de avond maakte.

In de tweede helft kwam AGOVV beter uit de kleedkamer, maar tot grote kansen kwam het niet. Pas  halverwege de tweede helft kwam het eerste echte gevaar van de bezoekers en was het Dylan de Bruin die de marge terug wist te brengen: 4-1. Maar ook Volendam kreeg daarna via Tim Taylor en Robin Bont kansen om de score verder uit te breiden, maar het vizier stond niet meer op scherp. De laatste vijf minuten ging de keeper van AGOVV mee voetballen. Uiteindelijk resulteerde dat in de laatste minuut nog tot een tegentreffer, waardoor de eindstand werd bepaald op 4-2.

De overige uitslagen waren: FC Eindhoven – TPP/Feyenoord Futsal 7-0, HV/Veerhuys – Hovocubo 4-6, FCK/De Hommel – Tigers Roermond 7-5, Leekster Eagles/Amysoft – Texel ’94 5-3, zvv Den Haag – White Stones 4-10, FC Marlène – Groene Ster 8-1 en Be ’79 – asv Lebo 1-6.

Vrijdag 12 november:   Volendam – HV/Veerhuys

Vrijdag 19 november:   Be ’79 – Volendam (bekerwedstrijd)

Zondag 21 november:   Leekster Eagles – Volendam

Vrijdag 3 december:     Volendam – Groene Ster

Vrijdag 10 december:   Tigers Roermond - Volendam

Aanstaande vrijdagavond speelt Volendam opnieuw een thuiswedstijd en dan is HV/Veerhuys de tegenstander. Opnieuw een belangrijke wedstrijd want bij winst neemt Volendam afstand van het rechterrijtje. FC Volendam speelt niet, dus alle reden om aanstaande vrijdag naar sporthal Opperdam te komen om onze Volendamse zaalvoetballers te komen aanmoedigen. De wedstrijd begint om 20.30 uur en de entree is gratis.

Let op: i.v.m. de aangescherpte Corona-maatregelen dien je bij de ingang middels het Coronatoegangsbewijs (QR-code) aan te tonen dat je bent gevaccineerd, genezen of negatief bent getest (al dan niet via een negatieve testuitslag).