Wedstrijdverslag RKAV Volendam - Groene Ster

Zaalvoetballers naar kampioenspoule

De zaalvoetballers van de RKAV Volendam hebben zich afgelopen vrijdag door een 4-3 overwinning op Groene Ster geplaatst voor de kampioenspoule. Door de plaatsing in de kampioenspoule heeft Volendam zich er ook van verzekerd dat zij in het nieuwe seizoen 2022-2023 in de Eredivisie zaalvoetbal uitkomen.

Volendam miste in de wedstrijd van afgelopen vrijdagavond, die zonder publiek werd gespeeld als gevolg van de aangescherpte coronamaatregelen, door blessures Danny Tol, Johan Keizer,  Stef Schilder en Michael Tol die herstellende was van een coronabesmetting. Groene Ster, dat een moeilijke seizoenstart heeft, was met een defensieve intentie naar Volendam afgereisd. Vanaf de start zette Volendam de ploeg uit Vlissingen onder druk, waardoor meteen een aantal kansen werd gecreëerd. De keeper van Groene Ster Karim Ben Sellam bleek in een bloedvorm te verkeren en hield zijn ploeg met een aantal fantastische reddingen in de wedstrijd. Daardoor bleef het spannend en wisten de bezoekers af en toe via de counter gevaarlijk uit te komen. Pas vier minuten voor de wissel wist Volendam de ban te breken. Kevin Mühren schoot net over de middellijn de bal ineens binnen: 1-0. Bij een toegekende vrije trap twee minuten later ging Kevin opnieuw achter de bal staan. Zijn harde inzet werd vervolgens door Sam Lautenschutz verlengd waardoor de keeper van Groene Ster kansloos was: 2-0. Toch moest Volendam, dat af en toe slordig speelde, nog voor rust een tegengoal incasseren. Met nog 40 seconden op de klok wist Houssein Boiuzambou na een mooie aanval 2-1 tegen het net te plaatsen, tevens de ruststand.

Volendam probeerde meteen vanaf de aanvang van de tweede helft de marge weer te vergroten, maar opnieuw bleek de keeper van Groene Ster een grote sta-in-de-weg. Volendam was gewaarschuwd, maar kreeg halverwege de tweede helft opnieuw een tegentreffer te verwerken. Hicham Azzangui kon na een interceptie voor een leeg doel inschieten: 2-2. Volendam leek even van slag, want nog geen drie minuten kregen de bezoekers via Yassine Bouzambou een enorme mogelijkheid om op 2-3 te komen. De bal werd op de lijn gered door, waarna Volendam razensnel counterde. Door goed doorzetten van Sam Lautenschutz kreeg Robin Kwakman (Ballap) de bal ineens voor zijn voeten en die aarzelde niet: 3-2. Groene Ster ging vervolgens met een meespelende keeper op jacht naar de gelijkmaker. Een intrap twee minuten voor tijd leek de beslissing te brengen. Keeper Ben Sellam kreeg de inzet niet onder controle, waarna Robin Kwakman knap afrondde door de bal achter zijn standbeen langs de keeper van Groene Ster te verschalken: 4-2. Toch was het slotakkoord voor Groene Ster, dat in de resterende anderhalve minuut de marge weer verkleinde naar één treffer via een doelpunt van Nicky van Merrienboer. De resterende tijd was echter tekort voor de gelijkmaker waardoor de volle winst alsnog naar Volendam ging. “Het was vandaag niet al te goed”, zei coach Hjalmar Hoekema, “maar we zitten met deze winst bij de top acht en dat was de doelstelling.

Aanstaande vrijdag staat de laatste wedstrijd in de eerste fase  op het programma. Hoewel Volendam zich al heeft geplaatst zal het graag de volle punten meer naar huis willen nemen omdat de helft van de punten worden meegenomen naar de volgende ronde. De wedstrijd begint vrijdag om 21.00 uur in sporthal Gerrishal te Roermond.

RKAV Volendam: Jack Steur, Patrick Bont, Robin Bont, Nick Schilder, Frank Boogaard, Kevin Mühren, Robin Kwakman, Sam Lautenschutz, Tim Taylor en Daan Appel (geblesseerd Danny Tol, Johan Keizer, Stef Schilder en Michael Tol).

De overige uitslagen van het afgelopen weekend zijn: asv Lebo – FC Marlène 6-5, TPP/Feyenoord Futsal – FCK/De Hommel 3-8, Leekster Eagles/Amysoft – HV/Veerhuys 3-7, AGOVV – White Stones 7-2 en Texel ’94 – Tigers Roermond 1-3. De wedstrijd Be ’79 – FC Eindhoven werd afgelast.

De vreugde was groot na afloop. Kampioenspoule bereikt en ook volgend seizoen topzaalvoetbal in Volendam.

Met nog 1 wedstrijdronde te gaan is de stand in de Eredivisie zaalvoetbal per 3 december er als volgt uitziet: