‘Wat is deze lekker!!’

Na een onverwachte hobbel in de weg (4-2 nederlaag bij Urk) zal de Zaterdag 1 vandaag weer bij de les moeten zijn tegen DOVO. De uitwedstrijd in Veenendaal ging aan het begin van het seizoen immers nog verloren dus de ploeg van succescoach Berry Smit weet waar ze aan toe is.

Grote afwezige aan Volendam-zijde is… ‘De Pedel.’ Volgens Ruud Worst is hij gesignaleerd in Valkenburg. Of zijn vrouw daar ook vanaf weet, laten we voor het gemak even in het midden. Vanuit het Limburgse heeft ‘Hansie-Hansie’ overigens wel even laten weten dat we rustig achterover kunnen zitten. Het wordt namelijk 4-1 (aldus het orakal zelf).

‘Volendams guffie’

In de vijfde minuut jaagt Volendam goed door en dwingt DOVO tot het inleveren van de bal in de eigen zestien. Deze komt in de voeten van Jim Beers – die volgend seizoen de overstap maakt naar IJsselmeervogels – en hij twijfelt geen moment, maar laat de bal direct van zijn voet vertrekken. Zijn ‘Volendammer guffie’ (een prachtig bedenksel van Ies Elzenaar) komt echter kracht te kort waardoor de keeper van de bezoekers met een uiterste krachtsinspanning de bal nog via de binnenkant van de paal het doel uit weet te werken.

Vervolgens breekt er een periode aan waarin er een aantal angstige momenten voor het doel van doelman Dion Vlak te noteren zijn. Allereerst blokt Daan Steur een schot met zijn hoofd, maar vliegt deze bijna in eigen doel. Uit de corner volgt een kopbal van DOVO die van de doelijn wordt gehaald door Stef Schokker. Of laatstgenoemde dit heeft geweten, is een tweede.

Brilstand

De grootste kans voor de bezoekers volgt in de 29e minuut als rechtsbuiten Raygivano Dompig – een ‘handige neker’, aldus Pier Tol – op heel fraaie wijze Stan Veerman uitkapt en uithaalt met links. Zijn inzet gaat rakelings over de kruising. Naar verluidt zoekt Stan momenteel nog steeds naar de bal en zijn benen en hij zal dan ook in de rust gewisseld worden voor Lex Veerman (geintje, Stan!).

In de tegenstoot volgt er een prachtige bal ‘over de hele’ van ‘de dirigent’ Nick Mepper op Patrick Plugboer. Die neemt de bal magistraal aan, haalt eveneens magistraal uit, maar de redding van de keeper doet hier helaas voor Volendam niets aan onder. Het blijft dus 0-0. De stand waar we ook mee gaan rusten.

Cruciaal

Na de rust is het wederom Dompig die het eerste gevaar sticht. Zijn uithaal belandt echter in het zijnet tot opluchting van doelman Vlak. Volendam is gelijk wakker geschud, ziet in de tegenstoot Roy Tol – na een mooie 1-2 met Plugboer – de bal hard voorleggen, maar helaas vindt zijn bal geen speler met een oranje hemd aan. Het blijft dus onverminderd spannend aan de dijk waar we twee gelijkwaardige ploegen aan het werk zien die er een mooi schouwspel van maken.

Het is echter DOVO dat – wederom uit een corner – de grootste kans krijgt. Vlak twijfelt even om uit zijn goal te komen, blijft dan staan en redt vervolgens op miraculeuze op een inzet van amper twee meter afstand. Zijn status als topkeeper wederom bevestigend. Een paar minuten later onderschept Beers een verkeerde breedtepass. Hij ziet de keeper uit zijn doel staan, lanceert direct de bal, de toeschouwers houden hun adem in, maar de bal stuitert over de deklat. Doodzonde!

Wie scoort die wint

Eric Veerman maakt dan plaats voor Azzedine ‘Azzie’ Sout. Trainer Berry Smit lijkt hiermee aan te geven vol voor de winst te willen gaan. Lex Veerman – die uitstekend invalt – staat aan de basis van een razendvlugge counter die via Roy Tol – met een listig tikje breed van ‘Azzie’ – bij Beers terechtkomt, maar zijn inzet ontbreekt aan overtuiging. Die overtuiging is er wel in de aanval van DOVO in de 77e minuut als nummer 77 de bal voortrekt op de spits. Die kopt de bal echter centimeters naast en zo blijven de ploegen elkaar in evenwicht houden. Het lijkt er op dat de ploeg die de eerste treffer maakt deze wedstrijd ook zal winnen.

Wessel Stuyt komt dan voor de laatste tien minuten in het veld voor Perry Karregat en moet toezien dat we af lijken te stevenen op 0-0. Nadat Pieter Kroon in de 86e minuut de bal vanaf de zestien meter ook nog eens op het houtwerk jaagt en Roy Tol drie minuten later een teennagel mist om de bal binnen te tikken, lijkt dit helemaal een feit. In de allerlaatste minuut zijn er echter twee corners. De eerste wordt weggewerkt door DOVO. Nog een corner, strak voorgezet door Nick Mepper en daar is Daan Steur bij de tweede paal, 1-0!

,,Wat is deze lekker!!”, laat matchwinner Steur na afloop optekenen. ,,Nu valt-ie een keer onze kant op. Genieten!” Steur wordt wederom verkozen tot man of the match met de bijbehorende bon van Ferids, maar geeft aan dat het nog niet gaat vervelen. ,,We kunnen inmiddels met z’n allen aan de shoarma”, lacht de centrale verdediger tot besluit.”