Walkover voor Volendam

De zaalvoetballers van Volendam hebben geen kind gehad aan hekkensluiter ZVV Den Haag. Na aantal minuten was het al niet meer de vraag of ze zouden winnen, maar vooral met hoeveel. Met nog 10 minuten op de klok besloot Hjalmar Hoekema om alle gretige ‘jonkies’ speelminuten te geven en die laten zien dat Volendam een rooskleurige toekomst tegemoet gaat op zaalvoetbalgebied. De score loopt uiteindelijk zelfs nog uit naar 14-2.

Wanneer je de geschiedenis er op natrekt, hebben Volendammer ploegen – of het nou op het veld of in de zaal is – het altijd lastig tegen ‘de kleintjes’. Toch is iedereen die oranjegezind is het er vandaag over eens dat de ploeg van Hjalmar Hoekema tegen ZVV Den Haag geen steekjes mag en zal laten vallen. Volendam moet het doen zonder Robin Bont die kampt met pijntjes en sowieso een lastig seizoen meemaakt. Omdat de Zaterdag 1 (op het veld) een vrij weekend heeft, kan Volendam daarentegen wel rekenen op de diensten van Azzedine Sout. Een van de uitblinkers tijdens de 2-1 overwinning op Excelsior ’31 van afgelopen zaterdag.

Verder in het team van Volendam - met Daan Waffel, Rijk Schilder, Tom Mittes en Colin Tuip in de gelederen – weer heel veel ‘jonkies’. Het is de bedoeling van Hjalmar om ook zoveel mogelijk van deze tieners te laten spelen, zodat de basis fit is voor het ongelooflijk belangrijke treffen met Texel van aankomende zondag. Zaak is dus om snel afstand te nemen van Den Haag en dan is het natuurlijk wel lekker dat Nick Schilder (Vik) in de eerste minuut, na een lekkere rondo, de 1-0 binnentikt.

Monsterscore?

Volendam loopt zich vervolgens een aantal minuten stuk op de muur die de bezoekers optrekken, maar het is uitgerekend ‘Azzie’ die de 2-0 maakt uit een corner en vervolgens aan de basis staat van de 3-0 van Robin Ballap. Texel won onlangs met 18-2 van Den Haag, maar Carlo Spiering – die me na lange tijd weer eens vergezeld op de tribune – ziet het zover nog niet komen. Volendam is wel hongerig, want twee keer met je ogen knippen verder en het is al 4-0. Dit keer is het Kick Braspenning die uit een vrije trap de keeper verschalkt. De honger is zeker nog niet gestild en er is maar één ploeg die voetbalt. Volendam. Ze krijgen ook genoeg kansen, waarvan de grootste voor Tim Taylor. Die mist van dichtbij, waarna Joep Hooijschuur alle familiaire betrokkenheid ontkent. Als dezelfde Taylor zich even later herpakt en voor de 5-0 zorgt, herinnert dezelfde Hooijschuur zich toch nog vaag een gebeurtenis van zo’n 22 jaar terug. Nog voor de rust wordt het 6-0 door Nick Schilder en daarmee bereikt Volendam dezelfde ruststand als Texel een aantal weken terug. Wellicht zitten die 18 goals er dan toch nog in?

Honger naar meer

Dat zou toch wat zijn en Nick Schilder gelooft er in ieder geval in. Nog geen 10 seconden in de tweede helft, maakt hij de 7-0 en nog binnen de minuut tekent hij ook voor de 8-0 op aangeven van doelman Thomas Bakker. Even valt het stil, maar de laatste tien minuten een heus sterrenteam binnen de lijnen met Daan Waffel, Rijk Schilder, Tim Mittes, Colin Tuip en doelman Stef Schilder (van Riek). Zij moeten helaas twee tegentreffers incasseren, maar laten zien dat Volendam – mits zij behouden blijven voor de zaal – een rooskleurige toekomst tegemoet gaat. Bij 8-2 komen er weer wat ‘oude rotten’ in het veld. Zij breiden – geflankeerd door de ‘jonkies’ - gedecideerd de score uit naar 14-2 door treffers van Ballap, Sout, Appel, wederom Schilder, een e.d.’tje en Colin Tuip). De 18-2 blijft uit zicht, maar al met al kunnen we spreken van een zeer degelijke overwinning.

Een belangrijke overwinning ook richting de drie laatste wedstrijden die het seizoen kunnen maken of breken. Zondag om 16.00 uur is het Texel thuis en de vrijdag daarna AGOVV thuis met de laatste wedstrijd van het seizoen nog op bezoek bij Leekster Eagles.