Volwassen Volendam rekent af met Kampong

Volwassen Volendam rekent af met Kampong

Volendam heeft onder moeilijke weersomstandigheden afgerekend met laagvlieger Kampong uit Utrecht. Het werd uiteindelijk 1-3 voor het team van trainer Berry Smit.

„In het verleden stapten we na dergelijke omstandigheden nog wel eens met een kleine nederlaag in de bus”, zei de oefenmeester na afloop van de zware wedstrijd in Utrecht. „Nu zijn we een stuk volwassener geworden.”

De ploeg van Smit werd in Utrecht geconfronteerd met een zware wind en stevige regenval. „We speelden de eerste helft tegen de wind in en Kampong probeerde ons meteen vast te zetten.” Volendam kwam wat fortuinlijk aan een snelle eerste treffer. „Na een scrimmage kon Daan Steur al in de zesde minuut binnen tikken, dat was een lekkere opsteker.”

Bij vlagen kwam Volendam er tegen de wind in goed uit en volgens de oefenmeester was dat met name door het goede werk van centrumspits Jim Beers. „Die werkte zich een slag in de rondte om aanspeelbaar te zijn en de bal vast te houden, Jim heeft wel een paar overuren gemaakt”, toonde de coach zich complimenteus.

De rust werd bereikt met een 0-1 stand en met de wind in de rug had Volendam veel minder te duchten van de tegenstander. „We hebben sowieso in deze wedstrijd weinig kansen weggegeven”, vond Smit die concludeert dat zijn ploeg lekker bezig is. „De spirit zit er goed in.”

Daan van Baarsen tekende na ruim een uur spelen voor de tweede treffer en topscorer Jim Beers pakte zijn doelpuntje weer mee. In blessuretijd maakte Kampong nog een eretreffer.

Volendam doet met deze zege volop mee in de strijd om de bovenste plaatsen op de ranglijst en is in de race voor de tweede periodetitel met twaalf punten uit vijf wedstrijden. „Volgende week spelen we tegen Hoogeveen dat vrij laag staat, normaal gesproken moeten we die kunnen winnen en dan gaan we de winterstop in met 32 punten. Vorig jaar eindigden we de competitie met 36 punten. Het is duidelijk dat we aardige progressie boeken en vooral in mentaal opzicht”, concludeerde een tevreden oefenmeester.

voetbal derde divisie

KampongVolendam 1-3

6. Steur 0-1. 66. Van Baarsen 0-2. 85. Beers 0-3. 90+3. Eijkemans 1-3.

 

Bron Noord Hollands Dagblad