Volendam pakt punt in tam duel

RKAV Volendam heeft aan het duel met concurrent Ter Leede – een duel waar allesbehalve de vonken vanaf vliegen – een puntje overgehouden. Na de zwaar onterechte rode kaart van uitblinker Azzedine Sout is het zelfs nog even billen knijpen, maar het blijft uiteindelijk bij 2-2.

Ik had nooit verwacht dat ik het zou zeggen, maar ik mis het toch echt. Dat ik de tribune opkom en dat grote geluid me lachend tegemoet komt. ‘Ja, Lollie! Kom maar hier zitten, want uit de rest komt toch geen zinnig woord.’ En nu moet ik die ‘gekke’ Hans Pedel al twee wedstrijden missen. Ik hoop dan ook dat-ie snel weer beter wordt, want zonder de Pedel is het – en dat beamen ook alle andere leden van de ‘harde kern’ – een stuk minder leuk op de tribune.

Volendam – Ter Leede dan. Een kraker tussen de nummer dertien en twaalf van de competitie. Een absoluut zespuntenduel, kun je dus rustig zeggen. Een duel dat vooral heel traag op gang komt en tja, als Pedel er dan niet is om de boel een beetje te vermaken, is het ook op de tribune plotseling heel stil. En dan, vanuit het niets, een geweldige actie van Azzedine Sout op rechts. Hij lijkt de bal iets te ver voor zich uit te spelen, maar gaat vervolgens op prachtige wijze langs zijn tegenstander. Gooit de bal voor met rechts en Patrick Plugboer kopt tegendraads de 1-0 binnen.

Gezapig

Niet veel later is het weer Sout die Rens Veerman wegstuurt, deze schiet goed binnen, maar vindt de keeper van Ter Leede op zijn pad en in de rebound weet Lennart Tol

gehinderd door de spelers van de tegenstanders de bal helaas niet te drukken. Vervolgens valt de wedstrijd opnieuw volledig stil. Ter Leede kan niet en Volendam lijkt veel hinder te hebben van de harde wind tegen wat voetballen heel lastig maakt. De hele eerste helft – eigenlijk vanaf de goal – valt er nog weinig opmerkelijks te noteren. Behalve wellicht een paar goede acties van Sout die nog voor enig gevaar zorgen en een schot(je) van Joey Tol. Tot een vrije trap in de laatste minuut voor rust op het hoofd komt van de spits van Ter Leede. Sander Binken weet deze onvoldoende uit de doelmond te werken en zo komt deze tegen Rowdy van der Putten aan, 1-1.

Wind mee

In de tweede helft – met wind mee - verwachten we zeker van Volendam meer dan in het eerste bedrijf. Ter Leede – de zwakste tegenstander die ik tot dusverre dit seizoen heb gezien – moet toch te verslaan zijn. De eerste paar minuten komt het gevaar echter van de bezoekers. Volendam wordt achteruit gedrukt, maar bij de eerste de beste uitval is het Rens Veerman die met zijn ‘puddingbeen’ voor de 2-1 zorgt. Volendam vergeet in de tweede helft vervolgens te voetballen, waardoor elftalleider Piet Jonk (de vader van…) de bui twintig minuten voor het daadwerkelijk zover is al ziet hangen. ‘Als je zo blijft doorgaan, gaat het fout!’, klinkt het vanaf de hoofdtribune.

Puntje

En zo geschiedde. In de 79e minuut maakt Bart van der Weijden de gelijkmaker en zal het bij Volendam toch echt over een andere boeg moeten om de wedstrijd nog binnen te slepen. Als de beste man van het veld – Azzedine Sout – in de 87e minuut een zwaar onterechte rode kaart krijgt, wordt het wel een heel lastig verhaal. Vanaf dan is het ook alle hens aan dek en vrouw en kinderen eerst. Aangezien de scheidsrechter, zeker geen vriend van de club, akelig lang door laat spelen, houden de supporters de adem in, maar kunnen ze uiteindelijk tevreden zijn met een punt.

Onterecht

Sout is na afloop uiteraard teleurgesteld. ,,Ik heb die hele jongen niet gezien”, memoreert hij aan zijn rode kaart. ,,Ik ben in duel en word aan mijn shirt getrokken, worstel me los en op het moment dat ik de bal wil wegschieten, staat er een andere speler in de lijn van het schot. Ik heb nog nooit een kaart gehad in mijn leven en dan dit. Echt ongelooflijk. Ik hoop dat we deze scheidsrechter hier nooit meer terugzien, want dit is niet de eerste keer dat hij ons zwaar benadeeld”, memoreert Sout aan een eerder treffen met DOVO waarin Volendam twee penalty’s tegen krijgt van dezelfde leidman. De man van de wedstrijd (Sout) is wel blij dat het uiteindelijk bij 2-2 is gebleven. ,,Dat kun je wel zeggen, ja. Ik had me flink beroerd gevoeld als deze wedstrijd nog verloren zou gaan, maar ik kan mijn ploeggenoten dankbaar zijn.”

Volendam – Ter Leede 2-2