Volendam geeft wedstrijd in 1 minuut weg

Twee derde van de wedstrijd beter zijn en toch verliezen. Het overkomt Volendam zaal in de wedstrijd tegen Hoornse Veerhuys. Het zijn nota bene twee goals binnen de minuut die de ploeg van trainer Hoekema de das omdoen en dat maakt deze nederlaag extra zuur.

Hij is uiteraard weer present en zit als eerste op de tribune. Joep Hooijschuur, inderdaad de vader van Tim Taylor (snapt u het nog?). Volgens de beste man is een puntje mooi meegenomen tegen de koploper van de degradatiepoule en zou het een mooie opsteker zijn richting de uitermate spannende seizoensapotheose. Iets waar de spelers volgens Sam Snoek nog niet zo van doordrongen zijn. ‘Het is vijf voor twaalf, maar het lijkt alsof ze dit niet beseffen. Jonge jongens, hè?’

Jonge jongens zijn het zeker, want met Daan Sier (Waffel), Tom Smit (Mittes), Rijk Schilder, Colin Tuijp en Leon Kwakman (Kukel) in de selectie ligt de gemiddelde leeftijd inmiddels ver onder de 20. Een zegen voor de toekomst, maar de nood is nu aan de man en moeten ze dus snel laten zien dat ze hun mannetje staan in de Eredivisie.

Voorsprong
Het is dan natuurlijk heerlijk als je na drie minuten met 1-0 voorkomt. Een intrap wordt ingeschoten door Daan Appel en Tim Taylor (jazeker!) staat – a la Johan Mühren – klaar bij de tweede paal om binnen te tikken. Robin Kwakman (Ballap) komt vervolgens – na een schorsing van drie weken opgelopen tijdens het beroemde ‘fittie’ met Eindhoven – binnen de lijnen. Hij ziet de bezoekers uit Hoorn steeds gevaarlijker worden en zelfs het houtwerk aan Volendam-zijde even testen.

Weifelend

Het is een voorbode voor wat komen gaat, want in de negende minuut is het weer gelijk, 1-1. De verdediging van de oranjehemden gaat niet helemaal vrijuit in dezen. Met het viertal Taylor, Appel, Nick Schilder en Sier (TASS) binnen de lijnen stelt Volendam weer orde op zaken, maar het schot van eerstgenoemde gaat zijdelings naast, waardoor het voorlopig nog gelijk blijft. Tot de derde minuut voor rust als inmiddels het viertal Kwakman, Berk, Braspenning en Tuip weer binnen de lijnen staan. Twee keer binnen de minuut staat het achterin volledig verkeerd, worden er directe tegenstanders uit het oog verloren en staat het plotseling 1-3. Het ontlokt Dirk Tol tot een prikkelende uitspraak: ‘Ballap doet net alsof-ie Messi is.’ En wie ben ik om de beroemde heer Tol tegen te spreken.

Lege handen

Messi of niet er is nog een tweede helft over om de boel recht te trekken, maar de aanwezige toeschouwers – waaronder Robin Bont (die nog weer eens ergens last van heeft) en ex-doelman Jack Steur die in voorbereiding is op de Ronde van Volendam – vrezen met grote vrezen. De gehele tweede helft is Volendam echter de bovenliggende partij. Het viertal TASS zorgt voor een hoop rust in de tent en er zijn kansen te over. Tot de aansluitingstreffer komt het echter niet. Zowel Appel als Nick Schilder weten meer dan eens de bal geheel vrij voor doel niet in de touwen te krijgen. Zo kan het gebeuren dat Volendam zeker 2/3e van de wedstrijd de bovenliggende partij is, maar toch met lege handen blijft. Doodzonde, want zoals ‘de vader van’ voor de wedstrijd al aan heeft gegeven, zou: ‘een puntje zeker mooi meegenomen zijn’ en in dit geval ook absoluut verdiend. Het heeft niet zo mogen zijn.