Volendam gaat erop en erover

Er zijn eerst twee goals van DEM voor nodig alvorens Volendam – dat tot dat moment ook al de betere ploeg is – echt uit haar schulp komt. De 2-0 achterstand wordt al voor rust rechtgetrokken (2-2) en na rust gaat de ploeg van Berry Smit door waar het gebleven is. Na een prachtige actie van ‘Azzie’ is het Nick ‘Mepper’ Runderkamp die zorgt voor de meer dan terechte 3-2. Het hoogtepunt van de wedstrijd volgt echter nog als diezelfde ‘Azzie’ na een weergaloze actie zorgt voor de 4-2 eindstand.

Volendam voert in de thuiswedstrijd tegen DEM liefst vijf wijzigingen door ten opzichte van de verloren wedstrijd met DOVO van vorige week. Volgens Kobus Jonk ontbrak het tijdens die wedstrijd aan ‘body’ op het middenveld. Iets waar onder andere Joey Tol voor moet gaan zorgen. Hij vervangt Milan Keizer die ’s ochtends al mee heeft gedaan bij de U23. Behalve Tol maken ook naamsgenoot Roy Tol, Daan Sier en Rens ‘Dekker’ Veerman hun rentree. Jim Beers maakt eindelijk zijn langverwachte debuut tot genoegen van Hans Pedel. ‘Dat komt goed uit. Dan maakt Joey er twee en Beers er twee. 4-2, klaar.’ Gezien zijn voorspellende gave moet het vandaag dus goed komen.

Slangenmens

De eerste minuten zijn in ieder geval veelbelovend. Volendam zoekt direct de aanval en de onnavolgbare Azzedine ‘Azzie’ Sout zorgt direct voor het grootste gevaar. Zijn inzet vliegt echter rakelings over. In de 9eminuut krijgt de ploeg van Berry Smit een flinke domper te verwerken. Er wordt te laconiek gedekt en zo kan de spits van DEM een weggeschoten bal rustig aannemen. Hij weet een vrije ingelopen medespeler te vinden en die passeert van dichtbij doelman Dion Vlak. De oranjehemden laten het er niet bij zitten. Twee minuten later moet de doelman van de bezoekers zich volledig strekken op een prachtige vrije trap van Joey Tol. In de rebound liggen twee Volendam-spelers met elkaar overhoop en zo gaat deze kans verloren.

De rug rechten

Bij DEM laten ze vervolgens even zien hoe het wel moet. Een vrije trap van een meter af achttien wordt prachtig in de korte hoek gekruld, 0-2. Op een vreemde manier lijkt het alsof Volendam dit nodig heeft, want vanaf dat moment wordt er nog meer druk naar voren gezet. In de 16e minuut is het dan ook Beers – zoals al voorspeld door ‘De Pedel’ – die uit een corner de aansluitingstreffer binnenknikt. Volendam blijft goed combineren, is ook meer dan duidelijk de betere, maar de gelijkmaker laat nog even op zich wachten. Tot de 24e minuut als Joey Tol het eindstation is van een prachtige aanval. Ook hij is met het hoofd trefzeker en zorgt voor de 2-2. Geheel in lijn met de voorspelling van onze eigen Nostradamus.

Uitblinker

Na rust zien we echter Jens Kras binnen de lijnen verschijnen voor Beers. Hiermee zal qua doelpuntenmakers de voorspelling dus niet uitkomen. Laten we dan maar hopen op de einduitslag. Want Volendam maakt ook in de tweede helft als enige ploeg aanspraak op de drie punten. ‘Azzie’ vliegt weer twee keer links en rechts langs zijn tegenstander, maar zijn inzet is net niet genoeg in de hoek. De derde weergaloze actie van de buitenspeler resulteert in een niet te missen voorzet op (weer) het hoofd van Nick ‘Mepper’ Runderkamp die voor de verdiende voorsprong zorgt, 3-2. Het enige wat dan nog ontbreekt, is een goal voor Azzie, maar die lijkt er in de 56e minuut te komen. Hij wordt vrijgespeeld en haalt strak uit, maar de bal vliegt via de binnenkant van de paal terug het veld in.

Hoogtepunt

Zijn moment komt echter nog, want in de 61e minuut passeert hij de ene na de andere tegenstander alsof die er niet staat en ‘sleept’ zichzelf in scorende positie. Dit keer is het wel raak en zorgt ‘Azzie’ voor het absolute hoogtepunt van de wedstrijd en de 4-2. Het is een kwestie van tijd – als ze slim zijn – voor de FC op de stoep staat.

Er zijn dan nog 30 minuten te gaan en dus is er nog van alles mogelijk, maar hoewel het niet meer zo sprankelend is als in de rest van de wedstrijd houdt Volendam de boel achterin goed dicht en komt het zelf nog tot grote kansen. Al met al een uitstekende wedstrijd van de oranjehemden. Ik durft te zeggen de beste tot nu toe.

PS. Herinneren jullie de voorspelling van ‘De Pedel’ nog?

Volendam – DEM 4-2