Vishandel Tel verhoogt de sponsoring van RKAV Volendam

Vishandel Tel verhoogt de sponsoring van RKAV Volendam

18 sep 2024
-
Algemeen

Vishandel Tel heeft het aflopende contact met RKAV Volendam verlengd en tevens vebeterd. De prestaties van RKAV Volendam Zaterdag-1 en de promotie naar de Tweede Divisie hebben ertoe geleid dat Vishandel Tel het oranje hart heeft laten spreken.

Vishandel Tel is al sinds 2005 sponsor van de amateurvoetballers van Volendam. Het bedrijf is flink gegroeid sinds oprichter Fred Tel in 1982 een viswinkel annex marktkraam opende op de Kloveniersburgwal in Amsterdam. Midden in het zogenaamde Chinatown met al zijn karakteristieke restaurants werd het bedrijf al gauw een begrip op het gebied van verse exotische vis en later is ook een indrukwekkende handelstak in zeevruchten van alle windstreken ontstaan via diepgevroren en vers transport. Door plaatsgebrek werd ook een succesvolle onderneming opgestart in 2002 in IJmuiden die in die regio ook vele restaurants en winkels belevert. In het laatste decennium is Vishandel Tel ook internationaal uitgebreid, met een productiebedrijf en visserijtak in Suriname die mondiaal zijn vis verkoopt. In de loop der tijd heeft Ronald Jonker de aandelen van Fred Tel overgenomen en heeft hij het bedrijf samen opgebouwd met zoon Rick Tel.

Het prachtige reclamebord van Vishandel Tel is al jaren een pronkstuk dat over de hele lengte van de tribune op het hoofdveld van de RKAV Volendam is te zien. Directeuren Rick Tel en Ronald Jonker vonden de tijd rijp om het al lopende sponsorcontract open te breken en te verbeteren. Vooral de prestaties van de zaterdag 1 en de promotie naar de tweede landelijke divisie heeft Vishandel Tel aangespoord om de financiële druk wat te verminderen. Rick is vele jaren te zien geweest als vrijwilliger bij de club en het feit dat schoonzoon Jan Smit (bijgenaamd the one and only) als keepertrainer zeer actief is bij de RKAV zal ook hebben meegeholpen bij deze extra steun.

Op de foto is het tekenmoment te zien met beide directeuren Ronald Jonker (links) en Rick Tel (rechts) met in het midden Jan Kwakman (Bami) van de RKAV sponsorcommissie.