verslag Za1 van NHD

verslag Za1 van NHD

Volendam moest het in Assen een uur lang met tien man doen en wist nog bijna een punt uit het vuur te slepen tegen ACV. Het leverde Berry Smit gemengde gevoelens op. ,,Dat we hier verliezen is zuur, maar ik ben trots op de vechtlust van de jongens’’, aldus de Volendam-trainer. 

 

 

Het midweekse duel tegen Ter Leede had veel van zijn jonge ploeg gevergd, merkte Smit al voor de wedstrijd. ,,Woensdag hebben we een topprestatie geleverd, maar we hebben wat deukjes opgelopen. Je hoopt dat we snel herstellen, maar ik was bang voor een zware zaterdag en dat werd het ook.’’ 

 

Volendam begon wat ’statisch’, maar juist toen het wat meer controle over de wedstrijd leek te krijgen kwam het op achterstand. Niels Grevink tekende na een knappe individuele actie voor de openingstreffer. En bij die tegenslag bleef het niet. Bij een uitval van ACV schoot de bal door op het natte kunstgras en maakte doelman Sander Binken hands buiten zijn strafschopgebied. Volendam moest met tien man verder en Smit wisselde aanvaller Daan Ibrahim voor de net achttien jaar geworden reservedoelman Dominique Witte. 

 

,,In de rust hebben we afgesproken dat we zouden inzakken, tijdrekken en gokken op de counter’’, aldus Smit. Dat leverde Volendam al snel succes op. Patrick Plugboer verzond een fraaie steekbal en de rappe Roy Tol maakte het karwei keurig af. 

 

,,Dat was mooi. Alleen toen moesten we nog veertig minuten en dat was een beetje aan de lange kant’’, blikte Smit terug. Tot overmaat van ramp liep Sam Lautenschutz een spierblessure op en kon slechts op halve kracht verder. Een kwartier voor tijd bezweek Volendam onder de stormloop van ACV. Pacal Huser kopte raak. In blessure tijd was Volendam nog dicht bij de gelijkmaker maar Daan Steur kon zijn kopbal onvoldoende kracht mee geven. In de tegenaanval maakte Hagenauw er nog 3-1 van.