Update algemene versoepelingen per 5 juni

Update algemene versoepelingen per 5 juni

Beste leden,

 

Goed nieuws. Het demissionair kabinet heeft vrijdagavond aangekondigd de coronaregels met ingang van 5 juni te versoepelen. Jeugdwedstrijden tussen teams van verschillende verenigingen zijn dan weer volledig toegestaan en voetballers van 27 jaar en ouder mogen weer normaal trainen.

Regiocup jeugd start op 5 juni
De aangekondigde versoepelingen betekenen dat we op zaterdag 5 juni kunnen starten met de KNVB Regiocup voor jeugdvoetballers! We zijn er heel blij mee dat het eindelijk weer mag: het spelen van echte wedstrijden tegen gelijkwaardige teams van andere verenigingen. En dat is natuurlijk waar voetballers het meeste plezier aan beleven! De KNVB Regiocup wordt gespeeld in de volgende speelweekenden: 5/6 juni, 12/13 juni, 19/20 juni en 26/27 juni. 

Het is voor de ouders helaas NIET toegestaan om als toeschouwer het sportcomplex te betreden.

Bij uitwedstrijden is het voor trainers/coaches en “rijdende” ouders WEL toegestaan om het betreffende sportcomplex op te gaan en de wedstrijd te bekijken vanaf de zijlijn. Dit natuurlijk volgens de geldende maatregelen (vgl. anderhalvbe meter afstand…etc.). 

Helaas gelden de versoepelingen rondom het spelen van wedstrijden alleen voor jeugdteams tot en met de O18 (formeel hanteert de Rijksoverheid t/m 17 jaar), wat inhoudt dat de Regiocup niet door kan gaan voor de O19 en O23-teams.

Trainingen en wedstrijden senioren
Tweede mooie versoepeling is dat senioren met ingang van 5 juni weer volledig mogen trainen en onderlinge trainingswedstrijdjes mogen spelen bij de eigen vereniging. Dit allemaal zonder beperkingen in groepsgrootte en zonder dat er onderling 1,5 meter afstand gehouden hoeft te worden. Helaas mogen senioren nog geen wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen.

Opening kantines en terrassen
Kantines (en terrassen) zijn gelijkgetrokken met de reguliere horeca en mogen dus open onder dezelfde voorwaarden als die er voor de horeca geformuleerd zijn.

Het bestuur van de RKAV heeft besloten, dat de kantine gesloten blijft. Wel zal de buitenkantine/het terras geopend zijn en wel tot 20.00 uur.

Kleedkamers en/of douchegelegenheid mogen open
Ondanks het feit dat de kleedkamers en douches met inachtneming van de basisregels weer open zouden mogen, heeft het bestuur van de RKAV echter besloten om de kleedkamers en de douches gesloten te houden.

 

Sluiting van het complex

De regiocup loopt tot het weekend van 26 juni.

Vanaf 26 juni zal het sportcomplex gedurende de zomerperiode voor de jeugd gesloten zijn.

Dit geldt voor de jeugd-selectieteams en voor de breedte-teams tot 16 augustus.

 

De seniorenteams mogen gedurende de zomerperiode wel blijven trainen.

Dit kan alleen op de kunstgrasvelden. Er mogen GEEN wedstrijden worden gespeeld. Dit is niet toegestaan tot 16 augustus.

 

Regelgeving

Graag wil het bestuur u allen nogmaals wijzen op het feit, dat alle algemeen geldende corona maatregelen van kracht blijven (uitzondering de spelers op het veld).

 

Tot zover deze berichtgeving.

Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de RKAV of met het bestuur.

 

Namens het bestuur van de RKAV,

 

Jos van Luyk,

Communicatie & kwaliteit.