Update nieuwe corona maatregelen

Update nieuwe corona maatregelen

Beste leden, trainers, leiders en vrijwilligers,


Woensdag avond heeft de 2e Kamer de maatregelingen van het demissionair kabinet bijgesteld.

Bij sporten op binnensportlocaties is er voor publiek en sporters vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs vereist.

Voor de buitensport geldt dat alleen voor de binnenruimtes van de sportlocatie (zoals kleedkamer, toilet, bestuurskamer, sportkantine) en het buitenterras.


Allereerst willen wij als bestuur geen tweespalt binnen onze vereniging door onderscheid te maken tussen ge-vaccineerden dan wel ongevaccineerde leden. Maandenlang is er geroepen dat sporten in de buitenlucht weinig risico kent en dan nu deze maatregel. Deze maatregel is naar onze mening buitenproportioneel. Ook gaan wij geen vrijwilligers aan handhaving blootstellen. Dat is niet waarvoor ze vrijwilliger zijn. Als voetbal vereniging staan we midden in de maatschappij en mogen derhalve niemand uitsluiten. Wij moeten verbinden, niks meer en niks minder.

 

Er is echter een uitzondering voor mensen die functioneel aanwezig moeten zijn en voor vrijwilligers. Zij hoeven geen QR code te tonen. Denk hierbij aan trainers, coaches, leiders, onderhoudsprofessionals, alle vrijwilligers.   
Ook verwachten wij dat een ieder zijn eigen verantwoordelijkheid neemt. Ben je verkouden of heb je Corona verschijnselen, blijf dan thuis. 


Mocht u verder nog vragen kunt altijd contact zoeken met het bestuur.


Namens het bestuur van RKAV Volendam

 

Vincent Gruwèl

Voorzitter