RKAV wint ruim van AFC’34 na fraaie comeback

RKAV wint ruim van AFC’34 na fraaie comeback

20 jul 2024
-
Oefenwedstrijd

RKAV won ook haar tweede duel van de oefencampagne. Deze keer tegen AFC’34. Dankzij goals van Daan van Baarsen, Niels Kwakman, Azeddine Sout en Stefan Bond wonnen de Volendammers met 4 - 2 in het Hein Koning Stadion. 

De bezoekers begonnen dreigend aan het duel. Goalie Dion Vlak moest al vroeg in de wedstrijd tweemaal redding brengen toen Guillaume Rijssel en Ties Glas 1-op-1 kwamen met de keeper. De sluitpost kwam tweemaal als winnaar uit de strijd. Na 22 minuten toverde Van Baarsen de voorsprong op het bord. Victor van Montfort stuurde met een fraaie voetbeweging Stef Schokker weg, die vervolgens Van Baarsen de uitgelezen mogelijkheid bood. Laatstgenoemde faalde niet en schoot de 1-0 binnen. 

Negatieve ommekeer

De thuisploeg kreeg wat mogelijkheden, maar het vizier stond nog niet helemaal op scherp. Dat bleek maar weer toen Stan Veerman Guillaime Rijssel omkegelde in de zestien en een strafschop veroorzaakte. Rijssel verschalkte Vlak en schoot vanaf de stip raak: 1 - 1. In de slotfase van het eerste bedrijf kwamen de gasten op voorsprong toen Dalil Afouzar in de verre hoek raak schoot en de ruststand op 1 - 2 bracht. 

Comeback

In het begin van de tweede helft waren het vooral de corners van de dirigent Nick Runderkamp die voor gevaar zorgden. Kopballen vlogen helaas rakelings langs de paal en de gelijkmaker bleef uit. Timo Schokker kon in een 1-op-1 met de keeper helaas ook niet voor de gelijkmaker zorgen. Na een uurtje zagen we een hoop nieuwe gezichten binnen de lijnen. Nadat eerder al Sout en Rens Veerman hun entree maakten, volgden even later Kwakman, Bond, Daan Sier, Sam Lautenschutz, Iwan Tol en Ilias Boudouni. Een corner – dit keer van Lautenschutz – zorgde dan toch voor de gelijkmaker: invaller Kwakman knikte binnen en zette een 2 - 2 stand op het bord

Kwakman wilde graag zijn visitekaartje afleveren en was op stoom. Als aanjager voorin hield hij de verdediging van AFC ‘34 goed bezig. Even later was het debutant Boudouni die met een fraaie actie en balletje buitenkant voet er voor zorgde dat Sout in scoringspositie kwam en koeltjes afwerkte: 3 - 2

Winst

Lautenschutz leidde met een prachtige crosspass een geweldige aanval in met uiteindelijk Bond als eindstation. Hij zorgde voor de 4-2 eindstand. Hoewel Volendam vandaag niet ‘groots’ speelde – het weer zal hierin een grote rol gespeeld hebben – klopten vandaag een groot aantal nieuwelingen op de deur. Een prima tweede oefenduel, waar trainer Berry Smit tevreden op kan terugkijken. 

FC Volendam-thuis

Zaterdag 27 juli speelt RKAV Volendam in eigen huis een oefenduel tegen buurman FC Volendam. Kaartjes voor dit duel kosten €5,- en gaan gedeeltelijk ten goede aan Stichting Carmar. 

Scoreverloop:
22’ Daan van Baarsen 1 - 0
38’ Guillaume Rijssel 1 - 1
45’ Dalil Afouzar 1 - 2
66’ Niels Kwakman 2 - 2
76’ Azeddine Sout 3 - 2
81’ Stefan Bond 4 - 2

Opstelling RKAV Volendam: Dion Vlak; Lex Veerman (60. Daan Sier), Stef Schokker (46. Perry Karregat), Stan Veerman (60. Stefan Bond), Tom Smit (46. Rens Veerman); Pieter Kroon (46. Wessel Stuyt), Nick Runderkamp (60. Sam Lautenschutz), Timo Schokker (60. Iwan Tol); Roy Tol (60. Ilias Boudouni), Victor van Montfort (60. Niels Kwakman), Daan van Baarsen (46. Azeddine Sout)