RKAV Volendam Zaterdag 2 Nederlands kampioen!

RKAV Volendam Zaterdag 2 Nederlands kampioen!

17 jun 2024
-
Algemeen

Het gezellige complex van VV Berkum in Zwolle was gisteren het toneel van de finale om het landskampioenschap van teams uit de Reserve Hoofdklassen. RKAV Volendam was favoriet, maar het zou een lastige klus worden. VV Berkum 2 had twee jaar geleden ten koste van Ajax (amateurs) 2 de landstitel al eens veroverd en bij de Zaterdag 2 waren er veel spelers door blessures, vakanties en andere verplichtingen verhinderd. Toch bleek ook nu weer dat het team goed met veranderende omstandigheden kan omgaan.

VV Berkum 2 bleek al snel een goed voetballende ploeg die fris de aanval zocht en die bij balbezit van Volendam heel kort op de bal verdedigde. Daardoor kwam Volendam aanvankelijk wat moeilijk in zijn gebruikelijke positiespel. Maar dat veranderde. Na 24 minuten schoot Joey Tol de bal na een indraaiende vrije trap van Tom Dijkhuizen voorlangs. Daan Ibrahim kwam nog een keer schuin voor het doel gevaarlijk in stelling. Volendam kwam goed weg toen de handige nummer 10 van Berkum na een aantal kapbewegingen vrij kon uithalen, maar zijn schot was gelukkig te slap. De razendsnelle Davy Steur werd steeds meer gezocht, zelfs via crossballen van linksback Wessel Stuyt. Een voorzet van de rechtsbuiten belandde bij Joey Tol die hard inschoot, maar de keeper voorkwam de openingstreffer van de Volendammers. 

In de 55e minuut zag Joey Tol dat de doelman van Berkum te ver voor zijn doel stond. Vanaf de middencirkel liet hij een boogbal los die Jasper de Visser op het laatste moment tot corner kon verwerken. Vlak daarna werd een scherp indraaiende corner van Tom Dijkhuizen bij de tweede paal net uit het doel gekopt door een verdediger. In de 61e minuut werden de moegestreden Wesley Baarslag en Daan Ibrahim vervangen door Milan Keizer en Jan Steur.  In de 71e minuut scoorde Milan Keizer na een prachtige aanval door bij de tweede paal de bal met een uiterste inspanning in het doel te werken. De verder uitstekende scheidsrechter Ten Tije keurde de treffer op advies van zijn assistent af wegens buitenspel. Een zeer twijfelachtige beslissing. 

Nadat Berkum via de rechterflank doorbrak, ontstond er een gevaarlijke scrimmage vlak voor het doel, maar Joey van der Plas toonde zijn klasse door zich moedig op de bal te storten. Een minuut daarna kwam er een verdwaalde bal bij Davy Steur die een lange razendsnelle rush inzette. Dit was de verdedigers van de opponent veel te machtig. Schuin voor de keeper uitkomend plaatste hij de bal rustig laag in de lange hoek: 1-0! 

Berkum ging hierna volop voor de gelijkmaker. De uitstekende verdedigers Stefan Bond, Wilco Maas, Remko Schaap en Wessel Stuyt met de betrouwbare keeper Joey van der Plas bleven rustig en scherp over de grond én in de lucht, ook toen er een boomlange spits werd ingebracht door de trainer van Berkum. De middenvelders Jesper Sijbrands, Tom Dijkhuizen en Milan Keizer wisten wel raad met de ontstane ruimtes en de aanvallers die voortdurend werden gevoed waren dreigend. Jan Steur schoot vanaf de 16 meter naast. Na een prachtige één-twee met Milan Keizer schoot Ruud Plat net langs de kruising. Nog één spannend moment bij een doorbraak van Berkum tot bij de achterlijn die ten koste van een corner werd gesmoord. Maar toen klonk het eindsignaal en het Nederlands kampioenschap was binnen!

Wat een geweldige prestatie! En wat een seizoen! De trainers Nico Tuijp (Tox) en Peter Visser hebben het afgelopen jaar met veel spelers (zo’n 45!) in diverse samenstellingen gewerkt. Flexibel en rustig gingen ze steeds met de wisselende situaties om. We hebben veel wedstrijden met prachtig voetbal gezien en dit is de kroon op het werk van deze bijzondere ploeg en staf!

Het was een seizoen waarin het team veel heeft meegemaakt. Met hoogte- maar helaas ook met dieptepunten. We zullen de ons ontvallen geliefde trainer Ramon Visser nooit vergeten! 

 

Voor de selectieteams van de senioren van RKAV Volendam was voetbaljaargang 2023-2024  uniek en onvergetelijk (6 hoofdprijzen!):

  • Het sensationele kampioenschap van de Zaterdag 1 in de Derde Divisie

  • Het kampioenschap van de Zaterdag 2 in de Hoofdklasse A en het landskampioenschap van de Reserve Hoofdklassen

  • Onder 23: het najaarskampioenschap en de promotie naar de Tweede Divisie, in het voorjaar de promotie naar de Eerste Divisie; de bekerwinnaar

 

Opstelling RKAV Volendam Zaterdag 2: Joey van der Plas; Stefan Bond, Wilco Maas, Remko Schaap, Wessel Stuyt; Tom Dijkhuizen, Wesley Baarslag (61. Milan Keizer), Jesper Sijbrands, Davy Steur, Daan Ibrahim (61. Jan Steur), Joey Tol (82. Ruud Plat)

Reserves: Maarten Woudenberg, Dick Tuijp, Leon Kwakman

Geblesseerd: Frank Steur, Marco Speijk, Sander Binken, Frank Plat, Milan Veerman

Afwezig: Iwan Tol, Sonny Tol, Dave Zwarthoed

Spelers die verder tijdens dit seizoen in actie kwamen: Maarten Woudenberg, 

Perry Karregat, Sam Lautenschutz, Jens Kras, Rens Veerman, Patrick Plugboer, Stefan Plat, Stan Veerman, Jim Beers, Eric Veerman, Dominique Witte, Lennard Tol, Ryan Tol, Tom Smit, Levi van Duijl, Jack Vernooy, Dick Tuijp, Colin Tuijp, Shawn Koopman, Mats Klugt , Nico Keijzer, Maikel Tierolf, Kees Schilder (Samba), 

Vaste vlagger: John Tuijp (Tox)

Verslag Harry Zuurveld

Pics Cornell Tol