RKAV Volendam Zaterdag 2 kampioen!!

RKAV Volendam Zaterdag 2 kampioen!!

05 may 2024
-
Algemeen

Al vele jaren draaide de Zaterdag 2 bovenin mee in de Reserve Hoofdklasse A, maar het was al heel lang geleden dat het tweede kampioen werd. Het team stond vanaf het prille begin van de competitie al bovenaan en was verder het hele seizoen ongenaakbaar. Na de gewonnen uitwedstrijd tegen FC De Bilt van afgelopen zaterdag was het sowieso niet meer te achterhalen en dat concurrent Ajax bleek te hebben verloren maakte dat de voorspong nu 14 punten is (doelsaldo 106-19). 

 

De Zaterdag 2 is een echte vriendenploeg die kwalitatief prima voetbal op de mat legt in de hoogste klasse van de reserveteams. Het zou gemakkelijk kunnen meedraaien in een competitie met standaardteams. Er wordt echt gespeeld volgens de Volendamse kenmerken positiespel op basis van techniek, dominant en met oog voor individueel initiatief. De ervaren trainers Nico Tuijp (Tox) en Peter Visser begeleiden het team op rustige en zeer kundige wijze.
 

Duidelijke en functionele aanwijzingen zijn er zo nu en dan vanaf de bank te horen zonder emotionele poespas. Het team vaart er wel bij. De sfeer werd voor de aftrap opgesierd door oranje fakkels die werden aangestoken door meegereisde trouwe supporters. Al snel bleek dat FC De Bilt niet van plan was om zich gewillig te laten slachtofferen na de monsternederlaag in Volendam tijdens de vorige ontmoeting. De tegenstanders kozen ervoor om diep op eigen helft in te zakken en vervolgens de duels fel aan te gaan. De RKAV had een enorm veldoverwicht, verplaatste regelmatig het spel en zorgde ook
wel voor diepte maar echt grote kansen kreeg het nauwelijks. Heel vaak werd door FC De Bilt een gevaarlijke situatie voorkomen ten koste van een corner. Dave Zwarthoed (Toet) draaide een hoekschop in één keer op de lat. De RKAV werd er allemaal niet zenuwachtig van en wachtte geduldig op het moment dat er toch zou komen. De tweede helft bleek al snel dat de Volendammers het tempo wilden verhogen. Dat had het gewenste resultaat. In de 52e minuut brak Joey Tol de ban op de voor hem karakteristieke wijze met een schitterende goal (1-0). Als hij aan de linkerkant van de 16 belandt dan weten vele volgers het al: enkele onnavolgbare kapbewegingen en een schot hard en hoog in de linkerbovenhoek. 

 

Daarna was de wedstrijd eigenlijk gespeeld.De tegenstanders liepen alleen maar achter de bal aan en je zag bij hen de krachten wegvloeien.Er volgden vele kleine en grote kansen en na de zoveelste corner kopte Remko Schaap in de 83e minuut tegendraads hoog in (2-0). Na afloop was er een enorme vreugde op het veld. Sonny Tol (aanvoerder en verbinder) nam de schaal in ontvangst, de kroon op het werk van dit hechte team van spelers, technische staf en vlagger John Tuijp. In de bomvolle kantine bij de RKAV zat de Zaterdag 2 in speciaal ontworpen kampioensshirts aan de dikke bieren. Dit seizoen was er tot nu toe een van veel vreugde en van groot verdriet. Het overlijden van de sympathieke en talentvolle trainer Ramon Visser staat diep in ieders geheugen gegrift.In juni kan via de nacompetitie nog het kampioenschap voor reserve-elftallen worden behaald.
Mooi om naar uit te kijken.

Harry Zuurveld