Rkav Volendam za 1 pakt punt in Friesland

Harkemase Boys – Rkav Volendam 1-1

Vandaag moest de Rkav Volendam za 1 afreizen naar Harkemase Boys. Dat ligt niet echt om de hoek. Al met al een reden om daar weg te gaan met de punten. Al na 3 minuten kon het 0-1 zijn , Patrick Plugboer die één op één kwam met zijn tegenstander , maar de bal belande in het zijnet via de keeper. De wedstrijd ging op en neer en kon alle kanten op. In de 34 e minuut kwam er een dieptebal en Sander Binken schiet de bal tegen de spits Jari SLort aan en de bal stuitert tergend langzaam het doel in . Ongekend. Net voor rust heeft de Rkav nog een levensgrote kans . De bal ging op de lat en net over. 1-0 was dan ook de Ruststand. De tweede helft bleef Joey Tol achter in de kleedkamer en veranderde Coach Berry Smit zijn strijdplan. Rkav Volendam liet het spel aan Harkemase Boys en anticipeerde heel goed hier op met een vier vier twee opstelling. Harkemase Boys wist hier niet zo goed mee om te gaan . De wissels Daan van Baarsen, Daan Ibrahim en Daan Steur waren zeer lastig voor de tegenstander en stichten veel gevaar. Echter bij elke tegenaanval kreeg de tegenstander veel kansen om het af te maken maar sta in de weg Sander Binken bezweek niet. De achterhoede met Perry Karregat, Lex Veerman, Stan Veerman en Pieter Kroon die later inviel , speelden heel sterk en gaven alles . Sander Binken had een glansrol in de tweede helft. En dat hield de Rkav Volendam za 1 op de been. Rkav Volendam ging vol op de aanval spelen en dat wierp zijn vruchten af. Bijna was het in de 70 e minuut raak. Daan Steur leek alleen op het doel te gaan echter er zat een voet tussen.

Na een geweldige voorzet van Daan van Baarsen,  maakte Stan Veerman ver in de blessuretijd met een kopbal de 1-1.

Al met al is dit punt, een enorme boost voor de Rkav Volendam za1.

Met veel strijd en passie biedt dit perspectief voor de aankomende wedstrijden.