RKAV Volendam  wint van Terleede en toont karakter en stijgt naar de subtop

RKAV Volendam wint van Terleede en toont karakter en stijgt naar de subtop

Twee dagen na de kermis kroop Volendam woensdagavond naar de zevende plaats in de derde divisie. Tegen laagvlieger Ter Leede maakten de mannen van coach Berry Smit het zichzelf nog lastig, maar met een 2-3 zege keerden zij uiteindelijk tevreden huiswaarts.

„We hebben het zelf spannend gemaakt, want we waren een groot deel van de wedstrijd veel en veel beter”, oordeelde Smit na afloop. „En dat biedt perspectieven, want de kermis is gevaarlijk voor ons.” Mede vanwege het drukke programma had de Volendam-trainer zijn team op meerdere posities gewijzigd. „Ik wil niet de eerste elf kapot maken. Het werd ook een vechtwedstrijd van ’zestien tot zestien’.”

De oranjehemden kenden een moeizame start. Smit: „In de warming-up was iedereen scherp, maar de eerste twintig minuten leken we toch wel te moeten acclimatiseren na de afgelopen dagen.” Volendam kwam in de 24e minuut ook op achterstand door een doelpunt van Mike van den Steenhoven, waarna de Volendammers hun rug rechtten.

Nog voor rust wisten zij de achterstand om te buigen in een 1-2 voorsprong. Eerst legde Sam Lautenschutz de bal na een mooie aanval opzij op Roy Tol die de 1-1 maakte, waarna Daan Ibrahim de bal over Ter Leede-keeper Mark de Vries lobde. Het laatste tikje werd gegeven door Jens Kras, die hiermee voor een voorsprong in de rust tekende.

Slordig

Na de 1-3 in de tweede helft van de ingevallen Azeddine Sout (uit een steekpass van Roy Tol) leken de bezoekers het gevoel te krijgen dat de overwinning in de pocket was. „We werden wat slordig rond de zestien”, oordeelde Smit.

Enkele minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd scoorde Melvin van Stijn de aansluitingstreffer, waarna Volendam nog spannende slotminuten wachtte. „In de 97e minuut kregen we nog vier corners tegen, waarbij hun keeper ook mee naar voren ging.”

Maar de mannen van Smit wisten de voorsprong vast te houden, waardoor de Volendammers nu zeven punten uit de eerste vier wedstrijden hebben gehaald. Smit: „Deze jongens hebben me nog niet teleurgesteld.”

voetbal 3e divisie (zat)

Ter LeedeVolendam 2-3

24. Van den Steenhoven 1-0, 31. R. Tol 1-1, 38. Kras 1-2, 63. Sout 1-3, 86. Van Stijn 2-3.

Volendam: Binken; Schaap, L. Veerman, Steur, Stuijt (76. Schokker); Kroon (46. Plugboer), Kras (56. Van Baarsen), Lautenschutz; R. Tol, Ibrahim (56. Sout), L. Tol.