Rkav Volendam walst over Eemdijk heen.

De Rkav Volendam was voor deze bekerwedstrijd uitgeweken naar het Kras Stadion van de FC. Van minuut 1 was duidelijk dat de Rkav deze wedstrijd wou winnen. Binnen enkele minuten waren er diverse kansen via een schitterende lob van Nick Runderkamp en daarna nog één van Daan Steur.De Keeper liep achteruit en de paal belande op de paal.

Het kon dan ook niet uitblijven dat de Rkav zijn eerste doelpunt scoorde in de 34e minuut, op aangeven van Daan Sier richting Roy Tol die keihard uithaalde. Gelijk zocht de Rkav weer de aanval en in de 36 e minuut via een pegel van Daan van Baarsen werd het gelijk 2-0. De show was nog niet over. Jintje Jim Beers schoof de drie nul onder de keeper door. Dit was gelijk de ruststand.

In de tweede helft nam de Rkav Volendam iets gas terug, maar met invallers Jens Kras, Pieter Kroon, Stefan Plat, Joey Tol, en Sem Lautenschutz kwam de machine weer op gang. Wederom was het Roy Tol, op aangeven van Stefan Plat, die de bal keihard onder de keeper door schoot.

Na een scrimmage voor het doel vuurde Stefan Plat drie schoten op de keeper van Eemdijk. Dat was voor hem ook te veel, het laatste schot kletterde tegen het net aan.

Eindstand 5-0. De Rkav Volendam speelde een zeer goede wedstrijd, met veel strijd en passie. Was je er niet niet bij, tsja gillen. Het was een weergaloze wedstrijd. De bekerloting zal plaatsvinden aanstaande zaterdag om 23.10. We hopen op een gunstige thuisloting.

De Rkav Volendam bedankt de FC Volendam voor de facilitering en organisatie. En natuurlijk ook grote dank gaat uit naar de diverse vrijwilligers die dit mogelijk hebben gemaakt.