zaterdag 19 oktober 2024, 14:30 uur

17 oct 2024
-
Algemeen

Na twee opeenvolgende thuiswedstrijden staat nu een uitwedstrijd op het programma in de Tweede Divisie. Op sportpark De Boshoek wordt aanstaande zaterdag, 19 oktober 2024, om 14:30 afgetrapt voor de wedstrijd tegen HHC Hardenberg.

Afgelopen zaterdag leed RKAV Volendam een nederlaag tegen De Treffers. Na een 0 - 2 achterstand bracht topscorer Roy Tol op slag van rust de spanning helemaal terug in de wedstrijd. Het goede spel van einde eerste helft werd ook in de tweede helft voortgezet. De verdiende gelijkmaker volgde dan ook al snel. Middenvelder Pieter Kroon schoof een pass van Azeddine Sout keurig in de verre hoek. De Volendammers hervonden zich en knokten zich helemaal terug in de wedstrijd. Een Volendamse voorsprong leek een kwestie van tijd. Totdat verdediger Lex Veerman met een rode kaart van het veld werd gestuurd. Deze rode kaart betekende bovendien de derde wedstrijd op rij waarin een Volendammer met een rode kaart van het veld werd gestuurd. De gegeven strafschop werd vervolgens benut door Tim Waterink, spits van De Treffers, waarna de Groesbekers tegen de tien Volendammers zich uiteindelijk naar een ruime overwinning speelden: 2 - 5. Met deze nederlaag blijft RKAV Volendam hangen op zeven punten uit negen gespeelde wedstrijden. Een vijftiende plaats op de ranglijst tot gevolg.

Naar De Boshoek

Aankomend tegenstander, HHC Hardenberg, bezet momenteel de zesde plaats in de Tweede Divisie. De Hardenbergers hebben zestien punten verzameld uit de eerste negen gespeelde wedstrijden, negen punten meer dus dan RKAV Volendam. De openingswedstrijd van het seizoen werd door HHC Hardenberg verloren. In Barendrecht werd met 2 - 1 verloren. Vervolgens werd er tweemaal gewonnen: thuis van Spakenburg met 3 - 1 en uit bij Jong Sparta met 1 - 2. In speelronde 4 liep HHC tegen een grote nederlaag aan. Rijnsburgse Boys won met maarliefst 1 - 5. Hierna werd wederom twee keer op rij gewonnen: uit bij Scheveningen met 1 - 2 en thuis van Quick Boys met 2 - 1. In de TOTO KNVB Beker werd vervolgens verloren bij ASWH maar daarna werd in speelronde 7 weer een overwinning geboekt. Noordwijk werd met 1 - 3 aan de kant gezet door HHC Hardenberg. De afgelopen twee weken werd er niet gewonnen door HHC. Op 5 oktober 2024 werd doelpuntloos gelijk gespeeld thuis tegen Jong Almere City en afgelopen speelronde werd verloren uit bij GVVV met 2 - 1.

De selectie van HHC kent weining verandering ten opzichte van vorig seizoen. Pascal Diender is nog altijd hoofdtrainer. Hij verlengde afgelopen januari zijn contract en is nu aan zijn derde seizoen als hoofdtrainer bij HHC Hardenberg bezig. Een groot verlies voor Diender was het vertrek van aanvoerder Pascal Mulder. Hij vertrok naar FC Emmen. Daartegenover stond de komst van ervaren rot Gersom Klok, Tapmahoe Sopacua en Niels Grevink. Bovendien werd Jip Kemna en middenvelder Sven van Doorm opgepikt. Van Doorm kwam over van FC Eindhoven waar hij vorig seizoen nog 26 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie afwerkte. Verder beschikt HHC nog altijd over de ervaren heren Jesper Drost en Matias Jones.

"Wat wij aan het einde van de eerste helft en begin van de tweede helft lieten zien tegen De Treffers, moeten wij proberen om iedere wedstrijd langer vol te houden."

Middenvelder Patrick Plugboer blikt allereerst terug op de verloren wedstrijd tegen De Treffers: "Wij begonnen slap aan de wedstrijd en kregen twee knullige goals tegen waardoor het al snel  0-2 staat. Maar wat wij dan aan het einde van de eerste helft en begin van de tweede helft laten zien, dat is wat we moeten proberen om iedere wedstrijd langer vol te houden." Plugboer vervolgt: "Want eigenlijk na de 2-2 konden wij ze over de knie leggen en kregen wij ook een reuze kans op de 3-2. Vervolgens kregen wij de deksel op de neus: twee minuten later met de rode kaart en penalty. Dan is het einde wedstrijd," aldus Plugboer.

Plugboer verwacht zaterdag een lastige wedstrijd: "Ik verwacht in HHC een moeilijke tegenstander, al is het alleen van beelden die ik eerder heb gezien in onder andere de KNVB beker van voorgaande jaren. Wij hebben nog nooit tegen elkaar gespeeld, dus wij weten eigenlijk niks van elkaar. Maar dat het op hun grasveld een mooie uitdaging wordt weet iedereen."

Over zijn persoonlijke seizoen besluit Plugboer als volgt: "Qua persoonlijke prestaties is het nog te wisselvallig vind ik zelf. Ik ben de gehele voorbereiding geblesseerd geweest aan mijn enkel waardoor ik vrijwel niks kon. Af en toe merk ik wel dat ik nog niet helemaal de oude ben maar ik verwacht dat dat de komende tijd snel gaat komen," zo sluit een strijdvaardige Plugboer af.

Unieke confrontatie

De wedstrijd RKAV Volendam - HHC Hardenberg is een primeur; de teams hebben nooit eerder tegenover elkaar gestaan. Een unieke aangelegenheid voor beide clubs.

Volg de wedstrijd live

Kun je de wedstrijd niet bijwonen maar wil je geen moment missen? Via ons X-account kunt u een live verslag volgen van het duel. Ook via Instagram en Facebook houden we je geregeld op de hoogte. Ook wordt het duel live uitgezonden via Eyecons.com. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter Niels Boel. Langs de lijnen wordt hij geassisteerd door Jeroen Eimers en Sander Verboven. De vierde official is Nicholas Henon.