RKAV Volendam verzuimt te stunten

De zaalvoetballers van de RKAV Volendam hebben afgelopen vrijdagavond in de uitwedstrijd tegen koploper FC Eindhoven verzuimt een punt meer naar huis te nemen. In Indoor Topsportcentrum Zuid speelde Volendam een uitstekende wedstrijd die uiteindelijk eindigde in een 3-1 nederlaag, terwijl een gelijkspel verdiend zou zijn geweest.

Zonder de nog aan zijn voet geblesseerde Michael Tol (Pier) werd naar Eindhoven afgereisd, waar FC Eindhoven door de winst 1-4 winst in de inhaalwedstrijd tegen asv Lebo de koppositie in de kampioenspoule Eredivisie zaal had ingenomen. Volendam hield het vanaf het begin klein, waar de thuisploeg grote moeite had om een gaatje te vinden. Een bal op de lat was na vijf minuten was eigenlijk het eerste wapenfeit van de thuisploeg, waarna Volendam zelfs de betere kansen kreeg. De brilstand bleef tot in de laatste minuut van de eerste helft op het scorebord staan, totdat uitblinker aan Volendamse zijde Robin Bont (Drum) na uitstekend voorbereidend werk Nick Schilder in stelling bracht die de 0-1 liet aantekenen. Het was daarom ook zuur dat de thuisploeg toch nog voor de pauze op gelijke hoogte kwam door een treffer van Ahoub Boukhari, waardoor met een 1-1 ruststand de kleedkamer kon worden opgezocht.

Ook in de tweede helft had FC Eindhoven, die meerdere internationals binnen de gelederen heeft, moeite om een gaatje te vinden. Na zeven minuten in de tweede helft was het Said Bouzambou van FC Eindhoven die de 2-1 maakte. Volendam leek echter niet van slag en kreeg diverse kansen om op gelijke hoogte te komen. De beste mogelijkheid kwam halverwege de tweede helft na een prachtige actie van Nick Schilder die de bal net iets te hard aflegde op de meegelopen en vrijstaande Sam Lautenschutz. Volendam zag daarna door een aantal arbitraire beslissingen het aantal overtredingen oplopen tot 5, waardoor het moest uitkijken om niet tegen een 10-metertrap aan te lopen. Ook aan de zijde van FC Eindhoven kwam er wat frustratie over een aantal beslissingen van de arbitrage, waardoor Ajoub Boukhari van FC Eindhoven een gele kaart ontving, gevolg door direct rood na belediging van de scheidsrechter. Volendam kreeg daardoor een overtalsituatie. Het nodig geluk ontbrak echter want tot twee maal toe werd het houtwerk geraakt. In plaats van de verdiende gelijkmaker kon Eindhoven counteren en maakte Jordany Martinus er 3-1 van.

Na afloop was iedereen het er over eens dat Volendam de beste wedstrijd van het seizoen had gespeeld en dat er meer had ingezeten. Wellicht dat het vertoonde spel de opmaat is voor de komende twee cruciale duels om de strijd om plek 6, die recht geeft op een play-off plaats voor het kampioenschap van Nederland. Aanstaande vrijdag staat immers het thuisduel tegen Be ’79 uit Berkel Enschot op het programma, waarna Volendam op paaszondag naar Be’ 79 moet afreizen voor de uitwedstrijd. De strijd om de 6e plek gaat tussen HV/Veerhuys, Be ’79 en Volendam. Afgelopen vrijdagavond wist concurrent HV/Veerhuys met 1-3 te winnen van Be ’79, waardoor HV/Veerhuys nu de 6eplaats heeft overgenomen van Volendam. Volendam moet zelf ook nog thuis tegen HV/Veerhhuys aantreden en dus heeft het nog alles in eigen hand. Maar dan moet er wel van Be’ 79 worden gewonnen. De wedstrijd van aanstaande vrijdag begint om 20.30 uur in sporthal Opperdam.

RKAV Volendam: Jack Steur, Robin Bont, Kevin Mühren, Robin Kwakman, Frank Boogaard, Daan Appel, Tim Taylor, Nick Schilder en Sam Lautenschutz.

Overige uitslagen: asv Lebo – FC Eindhoven 1-4 (midweeks), Hovocubo - FC Marlène 5-1, Be’ 79 - HV/Veerhuys 1-3 en FCK/De Hommel – asv Lebo 4-15.