Rkav Volendam verliest met 2-1 van Stedoco

Volendam domineerde zaterdag tegen SteDoCo, maar in twee minuten tijd besliste de tegenstander de wedstrijd. De ploeg van trainer Berry Smit wacht nu al drie wedstrijden op een overwinning.

In de 22e minuut scoorde SteDoCo-spits Junior Ebobo met een mooi afstandschot in de kruising de openingstreffer en 134 seconden later kon Volendam-doelman Sander Binken de bal opnieuw uit het net halen nadat Elvio van Overbeek de thuisploeg op 2-0 had gekopt.

Aan het begin van de tweede helft werd Volendam-spits Jens Kras in de rug gelopen door een verdediger van de thuisclub, maar de bezoekers kregen hiervoor geen strafschop. De Volendammers kregen meer kansen, maar het gemis van vier geblesseerde aanvallers (Azeddine Sout, Daan Ibrahim, Roy Tol en Lennart Tol, die samen goed zijn voor 17 van de 25 competitiedoelpunten dit seizoen) brak de ploeg van Smit aardig op.

Toch scoorde Joey Tol in de 73e minuut nog de aansluitingstreffer uit een vrije trap. De aanleiding hiertoe werd door de thuisploeg betwist. De scheidsrechter oordeelde dat doelman Maarten de Fockert bij het uittrappen van de bal hands gemaakt zou hebben, maar op de wedstrijdbeelden van SteDoCo op de website lijkt de keeper de bal voor het laatst met de hand te raken binnen het zestienmetergebied.

Rood

Zo’n tien minuten voor tijd kreeg Volendam-verdediger Rens Veerman ook nog zijn tweede gele kaart, waardoor de oranjehemden de wedstrijd met tien man beëindigden.

Na afloop kon Smit de nederlaag relativeren. „We domineerden naar alle tevredenheid. SteDoCo heeft op papier kwaliteit, maar ze hebben bijna de hele wedstrijd achter ons aan gelopen. Ik verwacht dat we de tweede seizoenshelft niet zoveel problemen zullen hebben, maar tot de kerst moeten we nog wel wat punten zien te sprokkelen natuurlijk.”

Zijn ploeg zakte door de nederlaag van de tiende naar de twaalfde plaats in de derde divisie.