Rkav Volendam verliest met 2-1 van Barendrecht

Rkav Volendam verliest met 2-1 van Barendrecht

Barendrecht heeft opnieuw een zege geboekt in de Derde Divisie. Na de winst vorige week bij Harkemase Boys werd het zaterdag op het eigen sportpark De Bongerd tegen Volendam opnieuw 2-1. Daarmee blijven de rood-witten in het spoor van de sub-toppers.

Barendrecht-trainer Leen van Steensel kan nog altijd geen beroep doen op Robert Olijfveld, Sam van de Kreeke en Jesper van den Bosch. Max van Dijk begon op de bank, hij viel vlak voor tijd nog wel in.

Het duurde even voordat het duel op gang kwam. De eerste kans was voor Romano van der Stoep die halverwege de eerste helft over schoot. Joey Jongman deed dat even later beter, hij pegelde de bal tegen de touwen, 1-0. Een opsteker voor de thuisploeg, die direct door denderde. Want Marouane Bakour maakte er twee minuten later 2-0 van. Hij werd in de diepte aangespeeld en passeerde doelman Binken met een boogbal.

Volendam kroop uit de schulp, maar pogingen van Jens Kras en Lex Veerman hadden geen succes. Niels Vorthoren kopte vlak voor rust een vrije trap van Tim Eekman net naast. Na de rust was de eerste mogelijkheid voor Barendrecht. Bradley el Idrissi kopte een voorzet vanaf links van Aness Serghini naast.

2-1
Rond het uur sloeg Volendam toe. Lennart Tol maakte er 2-1 van. Barendrecht leek even aangeslagen, maar rechtte de rug en drong Volendam weer terug. Twee hoekschoppen van Danny Monster zorgden voor gevaar. Eerst kopte Joey Jongman over, daarna knikte hij de bal tegen de lat. Bakour schoot een voorzet van Eekman over.

Het bleef tot het einde spannend. El Idrissi leek de bevrijdende 3-1 binnen te werken, maar zijn boogbal eindigde tegen de buitenkant van de paal. Aan de overkant was Volendam in de extra tijd nog akelig dicht bij de gelijkmaker, maar de kopbal uit een vrije trap eindigde op de lat, boven Bradley van der Meer. Zo bleef het 2-1 en pakte Barendrecht weer drie broodnodige punten.

Barendrecht-Volendam 2-1 (2-0)
25. 1-0 Jongman, 27. 2-0 Bakour, 58. 2-1 L. Tol.
Scheidsrechter Van der Vrande, gele kaarten: Van der Stoep (Barendrecht), Veerman (Volendam).
Opstelling Barendrecht: Van der Meer; Eekman, Husen, Monster, Van de Werp; Vorthoren, Jongman, Van der Stoep; Bakour (85. Van Dijk), El Idrissi en Serghini (85. Rijsdijk).
Opstelling Volendam: Binken; Karregat, L. Veerman, Steur, Stuyt (60. Schaap), Kroon (46. R. Veerman), L. Tol, Plugboer, Azeddine (46. R. Tol), Van Baarsen (46. J. Tol) en Kras (90. S. Tol).