RKAV Volendam speelt gelijk tegen VVOG Harderwijk

VVOG Harderwijk heeft de laatste competitiezaterdag van 2022 afgesloten met een 1-1 gelijkspel tegen het andere oranje de amateurs van Volendam. Deze stand kwam pas in de slotfase tot stand middels een laat doelpunt van Bram Hakvoort.

VVOG Harderwijk moest het vandaag doen zonder de geschorste Jeremy de Graaf en Yasin Kurt. Trainer Lodeweges gaf een basisplaats aan Mats Zwart, Lammert Roossien en Zakaria Fadili. Hierdoor kwam Brian van den Hooff op het middenveld te spelen. In de eerste 20 minuten van de wedstrijd oogde VVOG Harderwijk wat beter. Niet dat er veel kansen waren maar er was veelal balbezit voor VVOG Harderwijk. Volendam kwam in het tweede gedeelte van de eerste helft meer aan voetballen toe. In de 29e minuut moest Manuel Hoogewoning handelend optreden voordat spits Zwarthoed gevaarlijk kon worden. Nog geen minuut later was het gevaarlijk aan de andere zijde. Een actie van Younes El Ghamarti bracht hem in uitstekende schietpositie maar in plaats van zelf te schieten legde hij af op de buitenspel staande Mats Zwart. In de slotfase van de eerste helft kreeg Volendam nog een paar kansjes maar ook nu stond Manuel Hoogewoning op zijn post. Scheidsrechter Droge die veel toeliet wat de snelheid van het spel bevorderde gaf in de slotfase van de eerste helft nog een gele kaart aan Karregat van Volendam.

Na rust twee ongewijzigde ploegen. Volendam nam gelijk het initiatief . Een tegenvaller voor VVOG Harderwijk was het uitvallen van Mats Zwart in de 50e minuut met een bovenbeenblessure, Job Hoogendoorn kwam voor hem in de plek. In deze fase van de wedstrijd was Volendam regelmatig gevaarlijk voor het VVOG doel te vinden maar dit leverde vooralsnog niets op. In de 69e minuut kwam Volendam toch op voorsprong. Twijfel in de VVOG defensie bracht Lennard Tol voor Manuel Hoogewoning. Hij omspeelde deze en schoot de bal uit een moeilijke hoek toch nog binnen. 0-1. Trainer Lodeweges greep gelijk in en bracht, Mitchel Dijkhof in het veld voor Younes El Ghamarti. En in de 85e minuut kwamen ook Bart Hoeve en de 17 jarige Bram Hakvoort in het veld. VVOG Harderwijk drukte Volendam ver terug maar echte grote kansen leverde dit nog niet op In de 95e minuut werd de bal nog maar eens in het doelgebied gebracht van Volendam en als een duveltjes uit een doosje was daar Bram Hakvoort om de 1-1 binnen te schieten achter doelman Binken. Scheidsrechter Droge liet alleen nog aftrappen en floot daarna gelijk af.

VVOG Harderwijk sloot met dit gelijkspel 2022 af. Halverwege staat het nu op een 12e plaats. Maar vanaf plaats 10 ( Staphorst met 22 punten) tot de 18e plaats ( Excelsior ’31 met 15 punten) zit slechts zeven punten. Dus er kan nog van alles gebeuren.

VVOG Harderwijk start het jaar 2023 met oefenwedstrijden tegen CSV Apeldoorn en ASV Dronten waarna op 21 januari de competitie wordt hervat met een uitwedstrijd bij Staphorst.