RKAV Volendam plaatst zich voor hoofdtoernooi KNVB-beker. Jonge keeper ontpopt zicht tot held in strafschoppenreeks

RKAV Volendam plaatst zich voor hoofdtoernooi KNVB-beker. Jonge keeper ontpopt zicht tot held in strafschoppenreeks

RKAV Volendam zit komende zaterdagavond in de koker bij de loting van de 1e ronde van de landelijke KNVB-beker. De ploeg van trainer Berry Smit wist zich woensdagavond te plaatsen door in Haaksbergen HSC '21 na strafschoppen te verslaan. De net 18 jaar geworden doelman Dominique Witte ontpopte zich tot man van de wedstrijd.


Witte werd na afloop zelfs door de speaker van HSC '21 uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Terecht, want de jonge goalie was niet alleen doorslaggevend in de strafschoppenreeks, maar maakte ook in negentig minuten en de verlenging een prima indruk.

Tijdens de wedstrijd kwam RKAV Volendam tweemaal op voorsprong.Lennart Tol opende na een kwartier de score, maar binnen vijf minuten zorgde De Vries voor de gelijkmaker.

Kort na de rust zorgde Dave Zwarthoed met een fraai schot voor een hernieuwde voorsprong, maar ook deze bleef niet lang staan toen Uguz even later Witte wist te passeren. In he vervolg werd er niet meer gescoord waarna strafschoppen de beslissing moest brengen. Hierin waren de Volendammers zeer trefzeker en de blijdschap was dan ook enorm toen HSC '21 bij de laatste strafschop wel miste.