RKAV Volendam Onder 23 promoveert naar de hoogste Landelijke Divisie!

RKAV Volendam Onder 23 promoveert naar de hoogste Landelijke Divisie!

Nadat de RKAV Onder 23 in de najaarscompetitie al kampioen was geworden, lukte het

afgelopen zaterdag om dit seizoen voor de tweede keer te promoveren, ditmaal naar de

Landelijke Eerste Divisie! Een ongekend knappe prestatie!

Na de winterstop ging het aanvankelijk nog niet zo gemakkelijk in de Tweede Divisie. De ploeg moest wennen aan de grotere weerstand op dit niveau. Na een pittige nederlaag uit tegen ARC en vervolgens een thuisnederlaag tegen Purmersteijn bleek dat de Onder 23 bestaat uit veerkrachtige spelers die heel snel leren! Na een ongelooflijke ommekeer op zaterdag 16 maart thuis tegen FC Lisse (een 2-5 achterstand werd in laatste 20 minuten van de wedstrijd omgebogen naar 6-5!) begonnen de Volendammers tijdens de daarop volgende wedstrijden steeds beter voetbal op de mat te leggen en echt te domineren.

 

De technische staf (hoofdtrainer Nick Binken, assistenten Jan Schokker en Nick Maat,

keeperstrainer Jan Smit), bijgestaan door vaste vlagger Cor Kwakman, bleef steeds geloven in een goede eindklassering. En zaterdag bleek concurrent FC Lisse gelijk te hebben gespeeld en omdat de Onder 23 op eigen terrein een regelmatige 6-0 overwinning tegen sc Buitenboys behaalde, werd de promotie een feit doordat nu in ieder geval de tweede plaats is bereikt! Het seizoen is nu al meer dan geslaagd, maar het is nog lang niet afgelopen.

Op zaterdag 1 juni volgt nog de uitwedstrijd tegen Kolping Boys en bij een overwinning is RKAV Volendam Onder 23 zeker van het kampioenschap! De achterstand van 9 punten (!) op

concurrent Swift is precies op tijd ingehaald!

 

En dat is nog niet alles. Op zaterdag 8 juni wordt de bekerfinale gespeeld tegen Kampong op

het terrein van de Legmeervogels. Er wordt reikhalzend naar deze wedstrijden uitgekeken!

 

Harry Zuurveld