Rkav Volendam - Hoogeveen 3-2

Normaal gesproken moet dit een overwinning zijn. Alleen dan moet je dat wel even doen.

Rkav Volendam begon heel fanatiek aan deze wedstrijd en de vraag is dan , wanneer valt het eerste doelpunt. Als dat lang uitblijft geeft dat ook gelegenheid aan de tegenstander om in de wedstrijd te komen. Rkav Volendam combineerde erop los en het eindstation werd niet bereikt. Of er zat een been tussen of het was het net niet.

In de 31e minuut kwam een scrimmage voort, die zijn weergave niet kent. Vier spelers van de Rkav Volendam kwamen in de gelegenheid om de trekker over te halen. Wie er niet bij is geweest heeft even deze gemist. Binnenkant paal eruit. Daarna golfde het spel over en weer.  Echter net voor de rust kwam er weer een weergaloze aanval en Roy Tol , haalde verwoestend uit. Eindelijk 1-0.

De eerste helft was volgens de kenners, zoals Jan Zwarthoed , Gokker een lust voor het oog, voortdurend naar voren met de bal, zoals voetbal moet zijn. Jan gaf nog wel de opmerking , Cor jij had deze zeker gemaakt. Dat is ook zo.

Tweede helft

Een compleet ander beeld, het leek wel of we er even niet bij waren. De tegenstander werd al beter en je kon er eigenlijk op wachten op de gelijkmaker. Die kwam ook , uit een inzwiepende corner. Daarna was de Rkav Volendam niet bij machte om het tij te keren. Opeens stond de Rkav Volendam terecht 1-2 achter.

Met inbreng van Nico Runderkamp, die uit voorzorg aan de kant bleef met 4 gele kaarten. Het fenijn kwam weer terug. In de laatste fase van de wedstrijd nam de Mepper een indirecte vrije trap, de bal belandde op de paal. En de kenners , kwamen bij mij langs , het is een terechte nederlaag. Echter in de laatste minuten , als je er niet bij bent geweest , bizar.

Jim “ Jintje” Beers , een absolute topspits rechte zijn rug en schoot de 2-2 binnen. Zal het dan toch. En ja zoals zijn vader al aangaf , hij heeft het fingersprizten gefuhl. Deze topspits Jim Beers, kopte de 3-2 binnen.

Al met al , euforie en een goed gevoel naar de bekerwedstrijd voor as woensdag 20 december  tegen AFC, be there steun onze JINTJES.