RKAV Volendam geslaagd voor eerste test tegen HFC

16 jul 2024
-
Oefenwedstrijd

RKAV Volendam opende haar oefencampagne tegen Koninklijke HFC. In het Hein Koning Stadion slaagde de ploeg van Berry Smit voor de eerste test door met 1 – 0 te winnen van de Haarlemmers. Roy Tol maakte de enige treffer.

De openingsminuten van het duel gingen gelijk op. Pas na een kwartier kwam het eerste doelgevaar van de gasten: Jacob Noordmans haalde uit op de hoek van de zestien, maar schoot voorlangs. Secondes later mocht collega Kai Hernandez uithalen. Zijn inzet verdween in de handen van goalie Dion Vlak. Verdediger Stef Schokker moest ook even op de rem trappen toen hij een voorzet van Koen Tros moest wegwerken.

Openingsgoal

Na 22 minuten maakte Roy Tol de openingstreffer nadat de aanvaller weggestuurd werd door Lex Veerman en in de verre hoek raak prikte: 1 – 0.

​​​​​​

Na de treffer van Tol bleef het lang over en weer passen, maar zeven minuten voor rust schrikte Jan Muller de Volendammers op door een schot op te paal te lossen. Aan de andere kant was het bijna Victor van Montfort die HFC-keeper Mitchel Michaelis de stuipen op het lijf joeg. De goalie wilde Van Montfort uitspelen, maar de aanvaller van RKAV Volendam was scherper. Helaas kon hij niet veel met de balverovering en zag Michaelis uiteindelijk weer opruimen. Zo ging RKAV Volendam met een minimale voorsprong aan de thee.

Flitsende openingsfase

Een geheel nieuw elftal begon aan de start van de tweede helft, waar de Volendammers uit de startblokken schoten. Twee fraaie aanvallen werden opgezet, maar kregen door alert verdedigen en buitenspelval een ander lot dan het verdiend had. Ook een voorzet van Niels Kwakman, die weggestuurd werd door Daan Sier, kwam niet in het bereik van aanvalspartner Lennard Tol. Na tien minuten mocht ook Azeddine Sout vanuit een vlotte counter uithalen, maar de snelle aanvaller stuitte op Joe van der Sar.

Na een ruim kwartier kregen de Volendammers een vrije trap een paar meter van de zestien af. Sier zwierde de bal richting Veerman, die iets te zacht richting doel kopte. Van der Sar kon daardoor klemmen. Daarna brak HFC uit met Xander van den Berg. De spits van de Haarlemmers haalde uit, maar schoot naast. Ook een kopbal van Joost van der Weijden verdween naast het doel van Dominique Witte.

IJzerwerk

Met nog twintig minuten op de klok kregen de Haarlemmers een vrije trap op een gunstige positie. Ruben Heeremans draaide de bal richting de kruising, maar raakte daarmee de lat. Ook een schot van Roman Schoonhoven raakte iets later de lat. Het schudde de Volendammers wakker en bracht scherpte terug in de ploeg.

HFC kwam naarmate de tijd vorderde steeds meer in de wedstrijd, maar gelukkig was het centrale duo Veerman – Karregat alert. Een inkomende Van den Berg brak de zestien in, maar Veerman voerde een perfecte tackle uit en werkte het gevaar weg. In de slotfase kreeg Iwan Tol nog een dot van een kans toen hij de bal op de pantoffel nam en verwoestend uithaalde. Het hoofd van een Haarlemmer zat echter in de weg. Het was het laatste schot van de wedstrijd, wat betekende dat RKAV Volendam haar eerste oefenwedstrijd met een 1 – 0 overwinning afsloot.

AFC’34-thuis

De volgende oefenwedstrijd speelt zich aanstaande zaterdag om 14:30 uur af in het Hein Koning Stadion. Dan oefent de ploeg van trainer Smit tegen AFC’34.

Scoreverloop:
22’ Roy Tol 1 – 0

Opstelling RKAV Volendam Eerste Helft: Dion Vlak; Tom Smit, Stef Schokker, Lex Veerman, Wouter Kwakman; Pieter Kroon, Sam Lautenschutz, Nick Runderkamp; Roy Tol, Victor van Montfort, Daan van Baarsen

Opstelling RKAV Volendam Tweede Helft: Dominique Witte; Stefan Bond, Stan Veerman, Perry Karregat, Wessel Stuyt; Daan Sier, Timo Schokker, Iwan Tol; Niels Kwakman, Lennard Tol, Azeddine Sout

Opstelling Koninklijke HFC Eerste Helft: Mitchel Michaelis; Franklin Lewis, Desevio Payne, Joost van der Weijden, Jim Hulleman, Redouan Taha; Kai Hernandez, Jan Muller, Koen Tros; Marios Lomis, Jacob Noordmans

Opstelling Koninklijke HFC Tweede Helft: Joe van der Sar; Roman Schoonhoven, Jim Hulleman, Wessel Boer, Ruben Heeremans, Max Veerman; Koen Tros, Dico Jap Tjong, Cas Dijkstra; Xander van den Berg, Levi de Wilde

Tekst: Stefan van Nierop
Foto’s: Cornell Tol