Rkav Volendam- DVS'33  1-1

Rkav Volendam- DVS'33 1-1

Blij met een punt?

Hebben we met het gelijkspel tegen DVS ’33 nou een punt gewonnen of twee verloren? Een van de uitblinkers bij Volendam zaterdag 1 – doelman Dion Vlak – houdt het in het midden, maar haalt in de laatste minuut van de wedstrijd wel opgelucht adem als hij de bal van dichtbij over ziet vliegen en het bij 1-1 blijft.

Het belooft een enerverend seizoen te worden en de selectie van Berry Smit lijkt meer uitgebalanceerd dan voorheen. Smit heeft met eerder genoemde Vlak en Eric Veerman er twee absolute sterkhouders bij. Al zal Veerman nog wat wedstrijdfitheid moeten opbouwen, aangezien hij er de laatste fase van de wedstrijd helemaal doorheen zit. Vlak heeft daar geen last van en hij drukt ook tegen DVS ’33 uit Ermelo zijn stempel op de wedstrijd. In de eerste helft ziet hij de tegenstanders, met oud-prof Stef Nijland als dirigent op het middenveld, een paar keer dreigend zijn kant opkomen. Hoewel het nog niet tot schoten op doel leidt, worden de momenten voor het doel wel steeds hachelijker.

Volendam kan er in de eerste helft, afgezien van de beginfase, niet echt veel tegenover stellen. Vanwege deze impasse blijft het tot de 38e minuut 0-0. Dan krijgt Volendam één van de spaarzame corners en de afvallende bal valt voor de voeten van de man met de meeste dreiging aan Volendamkant, ‘Azzie’ Sout. Die twijfelt geen moment en knalt de bal vanaf de linkerkant in de lange hoek waar deze onderkant latje in de touwen verdwijnt. 1-0 Volendam.

Gelijkmaker

In het begin van de tweede helft krijgt Stan Veerman de bal tegen zijn lichaam aangeschoten. De scheidsrechter fluit in eerste instantie voor een penalty tegen Volendam, maar tot genoegen van de harde kern (waar Hans Pedel helaas schittert door afwezigheid) geeft de grensrechter aan dat er van hands absoluut geen sprake is. Zo blijft het bij 1-0. Voorlopig in ieder geval. Want nog geen twee minuten later is het Nijland die, na onoplettendheid achterin bij Volendam, van dichtbij de op dat moment terechte gelijkmaker kan binnenschieten, 1-1.

In de 56e minuut komt Daan van Baarsen voor Lex Veerman. Berry Smit hoopt dat dit voor de nodige impulsen zorgt om alsnog de drie punten in eigen huis te houden. Het is in het vervolg van de wedstrijd niet zozeer het niveau als wel de spanning die de wedstrijd maakt. 20 minuten voor tijd een zeer ongelukkig voorval als Wouter Kwakman – tot op dat moment dé uitblinker – de bal keihard tegen zijn arm aangeschoten krijgt. Hij geeft direct zelf aan dat het foute boel is en moet het veld met waarschijnlijk een gebroken arm verlaten. Hij wordt vervangen door Perry Karregat.

Samengeknepen billen

Wat volgt, zijn de o zo hachelijke minuten waarin Volendam het vorig seizoen – en ook in de eerste wedstrijd van dit seizoen – het vaak nog uit handen geeft. De minuten, die vanwege het vele oponthoud gedurende de tweede helft, in deze wedstrijd nog wel even gaan duren. Wanneer er twee man van DVS alleen op doel aflopen, is het Perry Karregat die met gevaar voor eigen leven zich ervoor werpt en zo een zekere tegentreffer voorkomt. Helaas moet ook hij – net ingevallen – dit bekopen met een blessure en wordt vervagen door Joey Tol. Met samengeknepen billen zien de toeschouwers – in grote getale aanwezig – de laatste minuten tergend langzaam wegtikken. En Ruud Worst, die in de 70e minuut al hoopt dat de scheidsrechter zal affluiten, haalt opgelucht adem als het laatste fluitsignaal klinkt. Zeker nadat net daarvoor DVS nog de grootste kans van de wedstrijd heeft gemist. Volendam – DVS ’33 eindigt zo in een 1-1 gelijkspel.

‘Mes tussen de tanden’

Doelman Vlak kan uiteindelijk leven met het gelijke spel. ,,We hebben zeker kansen gehad op de overwinning, maar als zij die laatste kans binnenschieten, sta je met lege handen. Dus ja, toch wel tevreden met een punt.” De verwachtingen zijn voor het seizoen hoog, maar met één punt uit twee wedstrijden kunnen we inmiddels wel spreken van een ‘valse start’. Waar het nog aan ontbreekt, weet Vlak feilloos te benoemen. ,,Doelpunten en net iets meer het mes tussen de tanden. Als we die twee elementen nog toevoegen aan ons spel, staan er mooie dingen te gebeuren.”