Rentree Robin Bont bij overwinning Volendam

In een even vermakelijk als kwalitatief uitstekende wedstrijd heeft Volendam AGOVV aan de zegekar weten te binden. Doelpunten van Braspenning 2 x, Nick Schilder en Finn Berk zorgen ervoor dat er met 4-1 wordt gewonnen. Een prima overwinning!

Robin Ballap was twee weken terug even ‘man of the hour’. Met een heuse buzzer beater (voor degenen die niet weten wat het betekent, Google is je vriend) zorgde hij er eigenhandig voor dat er drie verdiende punten aan het totaal mochten worden toegevoegd en dat Volendam hierdoor weer een beetje lucht heeft. ‘Of ik weer terug op aarde ben? Jazeker! Al was het natuurlijk wel een geweldig moment’, memoreert de matchwinner van weleer aan zijn goal in de allerlaatste seconden. ‘Dat is ook nog wel even gevierd, hoor. Het was vroeg toen ik thuis kwam, zeg maar.’

Veteraan

Ballap is ook realistisch en weet dat zijn winnende van vorige week helemaal niets meer waard is als er tegen AGOVV verloren wordt. ,,Vandaag moet je gewoon weer winnen. We staan gelijk in punten dus ook dit is een zogeheten zespuntenwedstrijd’, laat Ballap optekenen. Hij beseft dat er dit jaar meer van hem verwacht wordt dan in voorgaande jaren. Met zijn 27 jaar is hij immers een heuse ‘veteraan’ binnen de selectie van Hjalmar Hoekema. Waar hij voorheen onder de vleugels van legendes als Johan Mühren en de gebroeders Pier zijn ding kon doen, zal hij dit jaar meer als leider moeten fungeren. ,,Het is wel even wennen aan die status en ik zal in die rol moeten groeien. Ik ben namelijk ‘gewoon’ een teamspeler, maar zal zeker hierin mijn steentje bijdragen. Ik ben hier gelukkig niet alleen in, want we hebben ook een aantal nieuwe jongens waarbij dit meer natuurlijk komt. Denk hierbij aan Finn Berk.”

Uitblinker

Volendam heeft de eerste minuten een overwicht en dit wordt door Kick Braspenning omgezet in een 1-0 voorsprong. De voorsprong wordt het grootste gedeelte van de eerste helft gekoesterd, maar de kenner bij uitstek, Carlo Spiering, is er niet gerust op. ,,Ze geven teveel ruimte en dus kansen weg. Ze moeten korter gaan dekken, anders krijgen ze gegarandeerd nog een goal tegen. En ik zal het nog eens herhalen, HOOG SCHIETEN! Daar hebben we het er vorige keer al over gehad, ze moeten hoog schieten zodra ze voor de keeper komen.”

Vanwege de vele kansen die Volendam weggeeft , is het voor doelman Thomas Bakker mogelijk zich keer op keer te onderscheiden. Hij is bijna in z’n eentje verantwoordelijk voor het feit dat de Oranjehemden de eerste 19 minuten de nul weten te houden. Dan wordt de angst van ‘De Spiering’ toch werkelijkheid en valt de gelijkmaker. De 1-1 is tevens de ruststand. Het kan dus – zo merkt De Spiering ook op – dus alle kanten op.

Sta-in-de-weg

Azzedine Sout laat zich direct in de tweede helft gelden met twee geweldige acties. Eerst stuit hij zelf op de keeper en vervolgens geeft hij Nick Schilder een uitgelegen kans, maar wederom is de doelman van AGOVV een sta-in-de-weg. Rijk Schilder staat vervolgens aan de basis van de 2-1 en de 3-1. Bij de 2-1 krijgt hij de bal mee van doelman Bakker, drijft de bal op tot over de middenlijn alvorens hij deze meegeeft aan Ballap. Deze trekt voor en Nick Schilder glijdt de bal tegen de touwen. Waar Rijk bij de 2-1 nog de voorassist geeft, is hij bij de 3-1 verantwoordelijk voor de directe assist waaruit Berk weet te scoren. Rijk doet hiermee een gooi naar de titel van man of the match, maar eerlijk is eerlijk. Deze moeten we toch toekennen aan doelman Bakker met een eervolle vermelding van zowel Johan Keizer (de man van Mascha) als De Spiering voor Finn Berk die eveneens een geweldige wedstrijd speelt en volgens beide kenners een absolute aanwinst is.

Rentree

Vijf minuten voor tijd is daar de langverwachte rentree van Robin Bont na maanden blessureleed. Hij mag gelijk de aanvoerdersband weer om zijn arm hijsen. En terecht uiteraard voor een man van zijn status. Hij ziet hoe in de laatste 10 seconden Nick Schilder de bal aan Kick Braspenning gunt die deze in het lege doel mag schuiven voor de 4-1. Winst!