Reclame voor het zaalvoetbal

Volendam en Tigers Roermond hebben de in groten getalen aanwezige toeschouwers vrijdagavond een galavoorstelling voorgeschoteld. De punten gaan uiteindelijk – na een wedstrijd die eigenlijk geen winnaar verdiende – naar Roermond (5-6), maar de grote winnaars zijn de toeschouwers. De absolute complimenten voor het jonge team van Volendam.

Volendam wordt in de beginfase door Roermond – door kenner Carlo Spiering bestempelt als titelkandidaat - met de rug tegen de muur gedrukt, maar krijgt – in de persoon van Kick Braspenning wel de eerste kans. Zijn ‘puntertje’ mist echter precisie. Wat volgt, is een staaltje gallery play van ‘de tijgers’ die tussen 15.30 en 14.30 min. de bal onafgebroken zo’n 50 keer rondtikken om vervolgens uit te komen voor doelman Thomas Bakker. Laatstgenoemde brengt vakkundig redding. Leuk feitje. De oudere zus van de doelman is coach van Ajax Vrouwen 1. Dan weet u dat ook weer.

Overtreding?

Er moet uiteindelijk een overtreding aan te pas komen - Colin Tuip wordt overduidelijk tegen de grond gewerkt – om Bakker alsnog te verschalken, 0-1. Verdiend? Zeker. Onterecht, Absoluut! De onterecht goedgekeurde goal wakkert wel het vuur aan bij de oranjehemden die plotseling als leeuwen de aanval zoeken en een aantal prachtige aanvallen op de vloer leggen. Hier komt één echt grote kans uit voor Akaazoun, maar zijn schot wordt gekeerd door de doelman van de Tigers – en tevens Belgisch international – Bram Meyers. Deze Meyers laat vervolgens zien dat hij niet zomaar international is. Hij redt namelijk binnen enkele seconden op inzetten van Robin Ballap, Kick Braspenning en weer Ballap. Als de rust nadert, met een stand van 0-1, wordt de harde kern Volendam steeds rumoeriger. Vooral Willem Drum heeft flink wat te mopperen. Het mag niet baten, want Volendam zoekt met een achterstand de kleedkamer op.

Mike Tyson

Na rust gaat het tempo iets omlaag, maar de intensiteit blijft hoog. In de 25e minuut krijgt Volendam een vrije trap na een overtreding op Tom ‘Mittes’ Smit. Achter de bal neemt plaats Braspenning en die haalt verwoestend uit, 1-1. Verdiend? Zeker! Terecht? Who cares. Helaas is de euforie van korte duur, want nog geen minuut later ligt de bal alweer achter Bakker en moet Volendam weer in de achtervolging, 1-2.

In de 30e minuut krijgt Roermond een rode kaart wegens bijten. Ik verzin het niet. Nick Schilder krijgt een beet in zijn gezicht. Ongelooflijk, want er is tot dan toe sprake van een felle, maar absoluut sportieve wedstrijd. Laten we het houden op een vlaag van verstandsverbijstering Wat rest zijn twee minuten overtalsituatie. Dit wordt uitgebuit door een slimme goal van opnieuw Braspenning die met een bekeken schot de bal in de hoek ‘telefoneert’, 2-2. Na de rode kaart is er even een onderhoud op de tribune over wie recordhouder rode kaarten is aan Volendamzijde. Barney beschikt over genoeg zelfkennis om te beweren dat ‘hij dat nog wel eens kan zijn.’

Recidivisten

Opnieuw kan Volendam niet lang genieten van de gelijkmaker, want binnen de minuut is het wederom ‘vissen’ voor doelman Bakker en dus 2-3. Met nog tien minuten te gaan, is de wedstrijd overigens nog lang niet gespeeld. Zeker niet als doelman Bram Meyers van Tigers ook rood krijgt voor een handsbal buiten zijn doelgebied. Weer twee minuten overtal en dus weer de kans om gelijk te maken. En dat doet Volendam dan ook. Nick Schilder is attent in de rebound en pegelt de 3-3 in de touwen.

Het absolute hoogtepunt van de wedstrijd volgt dan nog als Bakker de bal de diepte ingooit. Deze valt achter de verdediging en Robin Ballap neemt deze op volle snelheid vol op zijn linker en volleert deze op magistrale wijze in de kruising, 4-3. Een wereldgoal!!! Even genieten dan? Momentum voor Volendam? Nee, helaas. Want weer is daar binnen de minuut de reactie van Roermond dat de gelijkmaker weer binnen schiet, 4-4.

Nick Schilder lijkt drie minuten voor een gooi te doen naar een nog mooiere goal, maar zijn inzet belandt op de lat. Zo blijft het tot de allerlaatste seconde spannend. Volendam neemt geen genoegen met een punt, blijft zoeken naar de winnende, maar krijgt uiteindelijk de deksel op neus als Roermond twee minuten voor tijd de 4-5 binnen glijdt. De wedstrijd lijkt helemaal gespeeld als een minuut later de 4-6 ook valt. Volendam geeft echter niet op, want Nick Schilder maakt binnen 20 seconden de aansluitingstreffer 5-6. Cornell Tol zou zeggen, als je er niet bij bent geweest, heb je morgen niets om over te praten en hij heeft wederom gelijk. Want het is diezelfde Schilder die in de laatste seconden een schoenlengte tekort komt om de meer dan terechte gelijkmaker binnen te glijden, maar wat rest zijn enkel de complimenten. De oprechte complimenten voor deze reclame voor het zaalvoetbal!