Project Talent ontwikkeling, mogelijk gemaakt door Rabobank Waterland en Omstreken.

Project Talent ontwikkeling, mogelijk gemaakt door Rabobank Waterland en Omstreken.

Volgende stap in samenwerking RKAV-FC

De komende maanden zullen talentvolle spelers van RKAV Volendam een stage- en ontwikkeltraject gaan volgen bij FC Volendam. De stage- en ontwikkeltrajecten vormen een volgende stap in de nauwe samenwerking die RKAV Volendam en FC Volendam met elkaar dit seizoen zijn aangegaan.

 

Challenge teams

Onderdeel van de samenwerking tussen RKAV Volendam en FC Volendam zijn de zogenoemde challenge teams. Het principe van de challenge teams houdt in dat talentvolle spelers van de RKAV periodiek kunnen meetrainen bij de FC. Spelers van RKAV Volendam krijgen op deze manier de mogelijkheid om zich periodiek te kunnen laten zien en verder te ontwikkelen bij FC Volendam, zodat zij altijd uitzicht houden op die droom van spelen in het stadion.

 

Scoutingsproces

De afgelopen tijd zijn door RKAV jeugdtrainers potentiële kandidaten aangedragen welke in aanmerking komen voor de stage- en ontwikkeltrajecten bij de FC Volendam. Na het aandragen, is er in de afgelopen periode extra gekeken bij RKAV teams en naar spelers individueel. Dit is gebeurd door de ondergetekende mensen tijdens de onderlinge oefenwedstrijden tussen RKAV en FCVD jeugdteams, alsook bij de competitie wedstrijden van de RKAV teams. Daarnaast hebben trainers en scouts van de FC hun input gegeven. Na overleg tussen al deze betrokkenen is een lijst met kandidaten opgesteld.

 

Opzet van het stage- en ontwikkeltraject

Voor aanvang van de stage zal er een bijeenkomst zijn waar de betreffende spelers uitleg krijgen over het te volgen stage- en ontwikkelingstraject. De mentor van de challenge spelers (Sander Middelbeek), de eigen jeugdtrainer Rkav en de technisch manager van de betreffende FCVD bouw (Onderbouw, Middenbouw of Onderbouw) zijn hier in ieder geval bij aanwezig. Voor deze bijeenkomst vullen de speler en de RKAV trainer een ontwikkelformulier in waarin punten zijn opgenomen waaraan de speler wil gaan werken.

 

Vervolgens is de opzet als volgt:

 

Speler A gaat in eerste instantie voor een periode van 6 weken meetrainen in de bouw waar zijn eigen leeftijdsgroep onder valt:

- O12 t/m O13: Onderbouw

- O14 t/m O16: Middenbouw

- O17 t/m O19: Bovenbouw

Dit gaat om 2x per week, de andere keer traint hij gewoon bij zijn eigen team en daar speelt hij ook op zaterdag zijn competitie wedstrijd. (buiten Corona gerekend).

Na een periode van 6 weken eindigt het eerste deel van de stage, wordt de stageperiode geëvalueerd met de speler, de betreffende technisch manager FCVD en de mentor challenge spelers. Aan de hand van deze evaluatie wordt er mogelijk een tweede stageperiode van 6 weken afgesproken, maar sowieso gaat speler A, eerst weer een blok van 6 weken trainen en spelen bij

RKAV.

 

Na de eerste periode van 6 weken, krijgt speler B de kans om op stage te gaan, onder dezelfde hier bovengenoemde afspraken.

 

Is het eerste blok van 6 weken goed bevallen bij alle betrokken partijen, dan is er de mogelijkheid tot een 2e blok van 6 weken, mits in het 1e blok is gebleken dat de speler bij FCVD op zijn plek is (plezier, niveau, ‘agenda’).

Ben jij niet uitgenodigd voor een stage? Niet getreurd, er blijft altijd een mogelijheid dat jij op een later moment nog wordt uitgekozen. Blijf daarom goed je best doen. Als jij alsnog opvalt bij jouw trainer of het technisch kader , dan blijft er altijd een mogelijkheid dat jij op een later moment nog in aanmerking komt voor een stage- en ontwikkeltraject bij FC Volendam.

 

Met sportieve groet,

Jaap Schilder (HJO en coördinator MB Rkav), Ruben Jongkind en Cees Keizer (HJO FCVD), Sander Middelbeek (mentor challenge spelers FCVD), Marco van Meeteren (coördinator BB Rkav), Richard Mooijer (coördinator OB Rkav).