Perry Karregat vecht zich uit de luwte

Perry Karregat vecht zich uit de luwte

‘Ik hoop nog jaren de vaste verdediger van de Zaterdag te zijn’

 

Als ik Azzedine Sout als man of the match aanwijs na de 2-1 overwinning van de Zaterdag 1 op Excelsior ’31 is de fanclub van Perry Karregat het hier duidelijk niet mee eens. En misschien is dat wel terecht. De centrale verdediger speelt namelijk een meer dan uitstekende wedstrijd. Daarom is het tijd voor een interview met de man die zo geliefd is bij zijn achterban. 

 

22 jaar is de centrale verdediger pas en hij heeft zich heel stilletjes vanuit de luwte opgewerkt tot vaste kracht achterin het team van Berry Smit. ,,Heb inderdaad nooit bij de FC gespeeld of zo. Gewoon bij de RKAV in de jeugd. Een echte droom om profvoetballer te worden, heb ik dan ook nooit gehad. De zaterdag 1 was mijn doel en dat is me toch mooi gelukt.”

 

Meesterzet

Waar hij begint als rechtsbuiten/spits, wordt hij op jonge leeftijd al door André Kroon centraal achterin gezet. Het blijkt een meesterzet te zijn, want op die positie ontpopt hij zich jaar in jaar uit tot een van de beste spelers van zijn lichting. ,,Het ligt me gewoon goed. Vooral verdedigend sta ik heel goed mijn mannetje. Voetballend valt er nog wel wat winst te behalen, maar daar trainen we veel op. Dus er zit nog zeker rek in.” Karregat is blij met de kans die hij heeft gekregen dit seizoen en heeft die met beide handen aangegrepen. ,,We hebben veel verdedigers in de selectie, dus je moet jezelf iedere training opnieuw bewijzen. Aan de andere kant is het seizoen lang en je weet dus dat je te kampen krijgt met blessures en schorsingen. Zelf ben ik ook al een aantal keer geschorst geweest. Je moet dus gewoon zorgen dat je er staat als de trainer een beroep op je doet. En als ik de geluiden om me heen hoor, heb ik mezelf gister goed laten zien.”

 

Belangrijk

Dat hij zich goed heeft laten zien, moge duidelijk zijn. Karregat is absoluut een van de uitblinkers in het zespuntenduel met Excelsior ’31. Voor de mensen met de goede bril op is hij zelfs MOTM. En na de aanvaring met zijn fanclub durf ik dat inmiddels niet meer tegen te spreken. Een ongelooflijk spannende wedstrijd waarin de Zaterdag 1 duidelijk de overhand heeft, maar toch met 0-1 achter komt. Gelukkig duikt Karregat – als voormalig spits – op in de 16 en hij verlengt het schot van Joey Tol voor de gelijkmaker. De rest is – zoals ze dat zo mooi zeggen – geschiedenis. Azzie maakt in de slotminuten de winnende en zo ontworstelt de Zaterdag 1 zich – voorlopig inmiddels – uit de gevarenzone. ,,Elk punt dat we nu pakken, is natuurlijk ontzettend belangrijk en ik ben heel blij dat ik een belangrijke rol in de overwinning heb kunnen spelen. Ben van mening dat we allang veilig hadden kunnen zijn, maar het heeft ook niet altijd meegezeten dit seizoen. Paar keer klungelig een overwinning uit handen gegeven. Dat gaat niet in de koude kleren zitten. Daarom was de zege van gisteren ook extra lekker.”

 

Groeipotentie
,,We hebben een jonge groep en als je kijkt hoe we het dit eerst jaar in de Derde Divisie doen, kunnen we daar alleen maar trots op zijn. Als we erin blijven – en daar ga ik wel vanuit – dan kunnen we nog flinke stappen maken. Dan zie ik ons nog uitgroeien tot een stabiele middenmotor of zelfs nog beter. Er zit echt nog heel veel rek in deze groep en er zit bij de RKAV ook natuurlijk nog een hele bak aan talent achter. Die zullen zich de komende jaren ook melden. Wat dat betreft, zie ik de toekomst positief in.” Over zijn rol in de toekomst van de Zaterdag 1 is hij even duidelijk als bescheiden. ,,Ik hoop dat ik nog een aantal jaar de vaste centrale verdediger van de Zaterdag 1 mag blijven. Aanvoerder? Dat weet ik niet. Ik hou de spelers binnen het veld wel graag scherp, maar of dat nou met een band om mijn arm is of niet, maakt me niet zoveel uit. Linksom of rechtsom doe ik altijd mijn stinkende best.” 

 

En zo is gisteren gebleken. Nog drie punten te gaan en er ligt een mooi feestje in het verschiet. Het zorgt bij Karregat en zijn ploeggenoten zeker voor een beetje extra motivatie. ,,We zijn een van de weinige ploegen in de Derde Divisie waar niet betaald wordt. Laatst hoorde ik een spits van de tegenstander nog zeggen: ‘het maakt me niet zoveel uit. Ik krijg toch wel mijn geld gestort. Dat kan ik dan echt niet geloven. Voor ons is het echte passie en ik ben er van overtuigd dat we met deze jonge groep in de Derde Divisie kunnen blijven. En zo’n feestje aan het einde van het seizoen is dan natuurlijk wel lekker!”

 

Interview/verslag Jan Koning ( Lollie)