Nieuw seizoen, update en richtlijnen

Nieuw seizoen, update en richtlijnen

Beste leden,

Het nieuwe seizoen staat voor de deur en de bal kan eindelijk weer rollen zoals we gewend zijn. Om aan de meeste vragen tegemoet te komen zijn hier de wat richtlijnen:
  • Trainen en spelen van wedstrijden: alle voetballers mogen volledig trainen én wedstrijden spelen tegen teams van andere verenigingen.
  • Publiek: het is toegestaan publiek toe te laten op de accommodatie. Er geldt geen maximumaantal personen, uitgangspunt is dat er 1,5 meter afstand gehouden wordt. Reserveren is niet nodig, triage (gezondheidscheck) en placering blijven wel van kracht. Amateurverenigingen kunnen in overleg met hun lokale overheid afspraken maken over Testen voor Toegang om zo meer publiek toe te laten.
  • Horeca/ kantine: horeca, en dus ook sportkantines, mogen tot middernacht open. Er geldt geen maximumaantal personen, uitgangspunt is dat er 1,5 meter afstand gehouden wordt. Reserveren is niet nodig, triage (gezondheidscheck) en placering blijven wel van kracht. Entertainment is NIET toegestaan.
  • Kleed- en doucheruimtes: deze mogen weer gebruikt worden. 

Een Coronacheckbewijs (zowel verkregen door vaccinatie als door een negatieve test) kan alleen gebruikt worden bij evenementen of locaties die hier vooraf melding van hebben gemaakt. Amateursport valt hier hier in geheel niet onder dus uitwedstrijden kunnen ook door ouders bezocht worden.
Wel dient de trainer / coach de triage (gezondheidscheck) uit te voeren. Het zou kunnen dat tijdens een uitwedstrijd een club dit bij de ingang al uitvoert. Een triage houdt in dat verkouden / zieke spelers niet welkom zijn. Niet tijdens trainingen noch tijdens wedstrijden.
Ouders delen hierin ook de verantwoordelijkheid voor minderjarige spelers.

Veel voetbalplezier,

Bestuur RKAV Volendam

 
Vincent Gruwèl
voorzitter RKAV Volendam