Nederlaag met perspectief Rkav Volendam (zaal)

Afgelopen zondagmiddag was koploper asv Lebo uit Amsterdam de te kloppen ploeg in de

Eredivisie zaal. Volendam miste nog een drietal spelers (Robin Bont, Daan Appel en Johan Keizer)

maar kon wel weer een beroep doen op Frank Boogaard en Tim Taylor, die weer enigszins waren

hersteld van ziekte en blessures. Het gemis van de vaste krachten brak Volendam uiteindelijk op,

want opnieuw werd een nederlaag geleden. Lebo stapte met een 5-7 overwinning van het veld af.

Lebo zette de thuisploeg gelijk onder druk. Toch was het Volendam dat na vier minuten aan de

leiding kwam. Sem Lautenschutz haalde van ver uit en zag zijn schuiver in de verre rechterhoek

verdwijnen: 1-0. Maar lang kon Volendam de voorsprong niet vasthouden. Redouan el Bousklaoui

zorgde uit een standaardsituatie voor de gelijkmaker, waarna even later Youssef Makrou bijna

identiek aan de eerste treffer de 1-2 op het scorebord zette. Halverwege de eerste helft was het

opnieuw raak voor Lebo, nadat een klutsbal tot twee keer toe niet goed door de defensie van

Volendam werd weggewerkt. Saber ben Khalou was er als de kippen voor de 1-3 en 1-4. Vijf minuten

voor de pauze zorgde een hard schot van Noureddine Oulad voor de 1-5. Nadat Tim Taylor voor de

thuisploeg een enorme kans liet liggen, was het Robin Kwakman die met een hakballetje doelman

Alnoro Garcia verschalkte en de ruststand op 2-5 bepaalde.

Na de pauze leek Lebo verder uit te lopen, waarbij het vooral defensief bij Volendam niet goed

uitzag. Soeremly te Vrede maakte er 2-6 van, waarna halverwege de tweede helft Omar Assoudali bij

de tweede paal de 2-7 binnen tikte. En daarmee was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Toch wist

Volendam nog iets terug te doen. Acht minuten voor tijd was het Robin Kwakman die na een fraaie

combinatie tussen Frank Boogaard en Nick Schilder als eindstation de 3-7 maakte. Even later was

Robin Kwakman betrokken bij een onnodig incident waarbij El Bousklaoui een kopstoot uitdeelde.

Een terechte direct rode kaart was het gevolg, maar Volendam wist vervolgens de overtalsituatie niet

te benutten. Vier minuten voor tijd was het Nick Schilder die stand nog enigszins draaglijk wist te

maken door de 4-7 binnen te schieten, waarna hij twee later zelfs voor de 5-7 zorgde. Maar verder

kwam het niet, waardoor de eindstand laten werd bepaald op 5-7.

Duidelijk is dat Volendam nog niet zijn ware gezicht heeft kunnen zien. Positief is dat Frank Boogaard

weer hersteld lijkt te zijn. Coach Hjalmar Hoekema gaf aan dat hij ondanks het verlies toch de hele

wedstrijd het gevoel had dat er meer had ingezeten. “Als we compleet zijn, dan kunnen we van

iedere ploeg winnen”, aldus Hoekema.

RKAV Volendam: Jack Steur, Kevin Mühren, Nick Schilder, Robin Kwakman, Sam Lautenschutz, Tim

Taylor, Frank Boogaard, Michael Tol en Dennis Sier (keeper).

Aanstaande vrijdag staat de uitwedstrijd tegen FC Marlène op het programma. De wedstrijd in

sporthal Waardergolf begint om 21.30 uur en is via live stream te volgen.

Overige uitslagen: FC Eindhoven – Hovocubo 2-2, Be ’79 - FCK/De Hommel 4-5, HV/Veerhuys – FC