Geflatteerde nederlaag zaalvoetballers

De frustratie afgelopen vrijdag na de 3-7 thuisnederlaag tegen FCK/De Hommel was van de gezichten van de spelers van Volendam af te lezen. Volendam kreeg aanvallend genoeg kansen om de bezoekers pijn te doen, maar het nodige ‘geluk’ ontbrak. Volendam moest het stellen zonder de geblesseerde Tim Taylor en Michael Tol, die vanaf de bank moesten toekijken hoe Volendam maar liefst zes keer de lat en paal raakten.

Volendam kreeg in de openingsfase de beste mogelijkheden, maar tot een treffer kwam het niet. Doelman Jack Steur voorkwam daarna met een miraculeuze redding dat de bezoekers op voorsprong kwamen, maar moest na 5 minuten na slecht verdedigend werk alsnog de 0-1 incasseren via een treffer van Younes Hadouir. Na de 0-1 kreeg Volendam kansen op de gelijkmaker, die maar niet wilde vallen. In de 15e minuut van de eerste helft was het doelman Jack Steur die hopeloos de fout in ging, waarna het voor De Hommel eenvoudig was de 0-2 op het scorebord te zetten. Twee minuten voor tijd kreeg Volendam na een goede aanval dan toch loon naar werken. Nick Schilder speelde zich goed vrij en bediende de inkomende Frank Boogaard, die snoeiharde de bal in de bovenhoek krulde: 1-2.

Ondanks de aansluitingstreffer net voor rust had Volendam in de tweede helft niet de kracht om de Hommel verder pijn te doen. Tot tweemaal toe werd de paal geraakt, waarna de bezoekers uit de counter uitliepen naar een 1-4 tussenstand, waarbij de thuisploeg met name verdedigend zwak optrad. De wedstrijd was op dat moment gespeeld, al zorgde Kevin Mühren nog wel de 2-4. FCK/De Hommel wist in de slotfase via een tweetal snel uitgevoerde counters uit te lopen waarna via een eigen doelpunt de marge werd verkleind naar drie treffers: 3-6. In de slotminuut werd de einduitslag van 3-7 op het scorebord gezet.

Aanstaande vrijdag gaat Volendam op bezoek bij FC Eindhoven, waar het een loodzware wedstrijd wacht. Begin oktober leed Volendam tegen FC Eindhoven een geflatteerde 6-2 nederlaag. Toen waren doelman Jack Steur (schorsing) en Sam Lautenschutz (blessure) afwezig. Ondanks het kwaliteitsverschil heeft het verleden aangetoond dat Volendam tegen FC Eindhoven goede wedstrijden kan spelen. De wedstrijd in Indoor Sportcentrum Zuid begint om 20.00 uur en is via streaming te volgen.

RKAV Volendam: Jack Steur, Robin Bont, Kevin Mühren, Robin Kwakman, Frank Boogaard, Daan Appel, Nick Schilder, Sam Lautenschutz en Dennis Sier (reservekeeper).

Overige uitslagen: asv Lebo – Hovocubo 3-5, FC Marlène – Be ’79 2-2, HV/Veerhuys – FC Eindhoven 3-7.