Geen woorden voor

Bij een 0-0 stand is de wedstrijd tussen RKAV Volendam Zaal en ZVV Eindhoven gestaakt. De reden, een massale vechtpartij tussen spelers en supporters nadat Robin Ballap in zijn rug werd getrapt nadat hij op de grond lag. Kanslozer zal het niet snel worden.

De grote afwezige vandaag is Robin Bont. Naar verluid is het de nieuwbakken vader van zoon Dave (gefeliciteerd Bontjuuuh!!) niet gelukt om een oppas te regelen en dus moet hij de uitermate belangrijke wedstrijd tegen ZVV Eindhoven aan zich voorbij laten gaan. Een wedstrijd waarin je – bij winst – jezelf wat rust geeft richting de volgende ‘degradatieduels’, maar verlies betekent dat de druk er vol op blijft staan.

Zowel Joep Hooijschuur (de vader van Tim Taylor, snapt u het nog?) en de fotograaf van dienst – Cornell Tol – zijn van tevoren positief en verwachten een overwinning. Ze laten overigens ook weten dat het geen makkie zal worden. Dit beaamt ook coach Hjalmar Hoekema: ,,We hebben het altijd moeilijk tegen Eindhoven. Een stugge ploeg. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat dit vandaag ook het geval zal zijn. Ik verwacht daarom gewoon een overwinning.”

Uitstekende sfeer
De sfeer op de tribune – waar de ‘bappies’ Bont & Bond gebroederlijk naast elkaar zitten – zit er vanaf moment één goed in. Er wordt wat gelold en gedold en er worden wat synoniemen voor scheidsrechters uitgewisseld. ‘Gakbal’ is vooral populair. Het is Tim Taylor (de zoon van Joep Hooijschuur dus) die voor het eerste gevaar zorgt. Hij passeert na een mooie sleep zijn directe tegenstander op snelheid en legt terug op Nick Schilder. Deze stuit echter op de doelman van Eindhoven. Zo blijft het na 10 minuten spelen nog 0-0. Volendam heeft absoluut de overhand, maar het duurt tot de 15e minuut voor ze – na een geweldige aanval over vele schijven – een enorme kans krijgen. Helaas mist het vernuft op het einde.

Kansloos

Dan slaat de sfeer plotseling helemaal om als de trainer van Eindhoven uit het niets het veld in loopt en de bal wegschiet. Er ontstaat een opstootje en als Robin Ballap op de grond terecht komt, krijgt hij – nota bene van een supporter – een trap in zijn rug. Dan slaat de vlam in de pan en ontstaat er een massale knokpartij op het veld en de tribune. Als de rust is wedergekeerd besluit de scheidsrechter de wedstrijd te staken. Dit alles zal ongetwijfeld nog een staartje krijgen.