Geen halve finale zaalvoetballers Volendam

De zaalvoetballers van Volendam zijn er afgelopen vrijdag niet in geslaagd om de halve finale van de landelijke beker te bereiken. In Roermond was de Tigers Roermond met 7-5 te sterk. De teleurstelling was groot ook omdat er absoluut meer in had gezeten. Het gemis van de kansen deed de ploeg van Hjalmar Hoekema uiteindelijk de das om.

Volendam startte de wedstrijd uitstekend, want al in de eerste minuut kwam Volendam via Robin Kwakman (Ballap) op voorsprong. Volendam bleef de thuisploeg onder druk zetten en dat resulteerde in een aantal kansen, die echter niet in een treffer resulteerde. Een ongelukkig moment halverwege de eerste helft, waarbij de bal van richting werd veranderd, zorgde ervoor dat de thuisploeg plots op gelijke hoogte kwam. En even later zelfs op 2-1 nadat doelman Jack Steur de bal niet goed onder controle kreeg. Tigers Roermond liet Volendam vervolgens komen en dat resulteerde nog voor de wissel in een derde treffer uit een snel uitgevoerde counter: 3-1.

Meteen na de pauze kreeg Volendam een geweldige kans om via Nick Schilder de aansluitingstreffer op het scorebord te zetten, maar de bal schoot ongelukkig van zijn voet af. Tigers Roermond liep via de counter uit naar een 5-1 voorsprong, waarna Frank Boogaard halverwege de tweede helft de 5-2 liet aantekenen. Volendam bleef druk zetten om de achterstand te verkleinen waardoor er steeds meer ruimte ontstond voor de thuisploeg. Die ruimte werd goed benut, want Tigers Roermond liep verder weg naar een 7-2 voorsprong. Ondanks de voorsprong van vijf treffers was Volendam voetballend echter niet minder, maar vooral het gemis van de kansen deed de bezoekers de das om. Robin Bont (Drum) wist vijf minuten voor tijd de 7-3 te maken, waarna Volendam plots weer het licht zag. Via twee treffers van Johan Keizer kwam Volendam terug tot 7-5, waarna Volendam nog een aantal kansen kreeg die helaas niet werden benut. De tijd ontbrak echter om de aansluiting te bewerkstellingen. De teleurstelling was groot na afloop, want er had beslist meer ingezeten. Coach Hjalmar Hoekema reageerde: ‘We zijn afgetroefd op felheid. Wij kregen zelfs wel betere kansen dan zij, maar we maken de goals niet. En wij helpen ze in de eerste helft met een paar knullige acties zelfs in het zadel. Het was te slordig’.

RKAV Volendam: Jack Steur, Robin Bont, Robin Kwakman, Frank Boogaard, Michael Tol, Kevin Mühren, Tim Taylor, Nick Schilder, Johan Keizer en Sam Lautenschutz (afwezig Stef Schilder, Danny Tol en Daan Appel).

Start competitie aanstaande vrijdag

Aanstaande vrijdag start de tweede fase van de competitie. Volendam start de kampioenspoule met een thuiswedstrijd tegen Be ’79 uit Berkel Enschot. Volendam heeft Be ’79 in het bekertoernooi al ontmoet. Uit werd het 5-5, waarna Volendam de strafschoppenserie beter nam. Volendam start de tweede fase vanaf plek 6 (een plek die recht geeft voor de play-offs voor het kampioenschap van Nederland), terwijl Be’ 79 de competitie start vanaf plek 8. Beide teams zijn ook het komend seizoen verzekerd van Eredivisie zaalvoetbal en de doelstelling voor Volendam is dan ook om de play-offs te halen.