Gedisciplineerd RKAV verliest van HHC

Gedisciplineerd RKAV verliest van HHC

HHC Hardenberg - RKAV Volendam: 2 - 0 (0 - 0)

19 oct 2024
-
Wedstrijdverslagen

Op een druilerige zaterdagmiddag heeft RKAV een nederlaag geleden tegen HHC Hardenberg. Op Sportpark De Boshoek was HHC te sterk. De Volendammers leken lange tijd op weg naar een resultaat maar moesten in de slotfase toch tweemaal het hoofd buigen: 2 - 0.

Na een fraaie opkomst werd de wedstrijd in gang gezet door aanvoerder Nick Runderkamp. De wedstrijd golfde de eerste minuten heen en weer. Na een ruime vijf minuten gespeeld te hebben ontstond daar plots een aardige mogelijkheid voor RKAV Volendam. Roy Tol vond op de linkerflank Daan van Baarsen. Van Baarsen legde de bal klaar bij de tweede paal, daar waar de inlopende Stef Schokker paraat stond. Schokker nam de bal echter niet optimaal aan waardoor de bal te ver van zijn voet sprong. De kans was daarmee gelijk verkeken. Niet veel later was het de thuisclub die zich tot een aardige kans speelde. Thijmen de Lange ontving de bal in het zestienmeter van Dion Vlak. Hij controleerde de bal maar kon vervolgens niet afdrukken. Een volgende kans ontstond via een vrije trap van Runderkamp. Hij  mocht aanleggen op een aardige positie maar besloot met een schot huizenhoog over. 

De Volendammers zakte terug tot eigen helft om vanuit daar druk te zetten op de man in balbezit van HHC Hardenberg. Daarbij hield het de linies gesloten en speelden de mannen van trainer Berry Smit heel gedisciplineerd en geconcentreerd. Het eerste half uur vond HHC geen enkele doorgang in de Volendamse muur. Daartegenover stond het magere aanvalsspel van RKAV Volendam, er werd vooral geloerd op een tegenaanval. Kansen waren in dit deel van de wedstrijd dan ook uiterst zeldzaam. Wellicht het grootste moment van de eerste helft, tot dan toe, kwam van de voet van Van Baarsen. Hij pikte een afvallende bal op en haalde verwoestend uit. Zijn inzet was echter zo woest dat het geen doel vond. 

Brilstand

Op slag van rust waren daar dan toch twee dreigende momenten. Het eerste moment was voor Thomas Reinders. Hij mocht de bal, na een fraaie aanval, vrij aannemen. Hij produceerde vervolgens een afzwaaier die Vlak naast kon kijken. Vervolgens was het de beurt aan RKAV Volendam. Runderkamp pikte de bal op in het strafschopgebied van HHC Hardenberg. Hij werd gevloerd door Serginho Fatima maar scheidsrechter Niels Boel wuifde het weg. Desondanks wist Runderkamp de bal nog voor te geven. Zijn voorzet werd ternauwernood weggewerkt door Jakub Brzezowski. De Hardenbergers werden in de resterende paar minuten nog wel dreigend maar tot een grote kans wisten zij niet meer te komen. Na één minuut extra speeltijd floot Boel voor de rust. 

Beide teams begonnen ongewijzigd aan de tweede helft. De openingsfase van de tweede helft was direct een stuk aantrekkelijker. Zowel HHC Hardenberg als RKAV Volendam werdend dreigend middels enkele schoten. Voor de Volendammers ontstond dit gevaar via Azeddine Sout. Hij gaf vanaf de linkerflank een voorzet die op het allerlaatste moment kon worden weggewerkt door Fatima, nog voordat Roy Tol een zekere treffer kon noteren. 

Met een dubbele wissel rond het uur bracht trainer Smit nieuwe energie in het elftal. Invallers Lennard Tol en Daan Sier waren dan ook direct betrokken bij een gevaarlijk moment voor de neus van Jorick Maats. Het was uiteindelijk Sier die de bal met een vlammend schot maar rakelings naast schoot. De Volendammers hielden vast aan hun strijdplan: inzakken, linies kort op elkaar en loeren op die ene mogelijkheid. Die mogelijkheden bleven uit en het spelbeeld van de eeste helft deed weer zijn intreden. HHC Hardenberg het balbezit en RKAV Volendam trok een stabiele muur op. 

De muur valt

De Volendamse muur werd een kwartier voor tijd toch geslecht. De Volendamse defensie wist de bal maar niet weg te werken waarna deze voor de voeten van Niels Grevink viel. Hij haalde vervolgens kort en fel uit in de lange hoek en verschalkte doelman Vlak: 1 - 0. 
De strijd leek gestreken. RKAV Volendam kwam nauwelijks meer in het stuk voor en kon min of meer alleen maar tegen houden. HHC Hardenberg wist de score in de blessuretijd te verdubbelen. De Lange kreeg de bal op een gelukkige wijze bij Grevink. Laatstgenoemde vond het net en noteerde zijn tweede van de middag: 2 - 0.

Het zag er lange tijd uitstekend uit voor de Volendammers maar moesten toch bezwijken onder de druk van HHC Hardenberg. Zodoende keren de mannen van trainer Smit puntloos huiswaarts. 

Excelsior Maassluis op bezoek

Volgende week zaterdag, 26 oktober 2024, speelt RKAV Volendam een thuiswedstrijd. In het eigen Hein Koning Stadion wordt om 14:30 uur worden afgetrapt voor de wedstrijd tegen Excelsior Maassluis. Kaarten voor deze wedstrijd zijn verkrijgbaar aan de kassa.

Scoreverloop
75' Niels Grevink 1 - 0
90+1' Niels Grevink 2 - 0

Opstelling HHC Hardenberg: Jorick Maats; Tapmahoe Sopacua, Danny Bouws (67' Niels Grevink), Seringho Fatima, Jakub Brzezowski (67' Jaden Donald); Noah ten Brinke, Thijmen de Lange, Sven van Doorm; Gersom Klok, Jesper Drost (85' Matias Jones), Thomas Reinders.

Opstelling RKAV Volendam: Dion Vlak; Perry Karregat, Stef Schokker, Stan Veerman, Wessel Stuyt (68' Sam Lautenschutz); Pieter Kroon (78' Rens Veerman), Nick Runderkamp, Patrick Plugboer; Roy Tol (57' Lennard Tol), Azeddine Sout (78' Victor van Montfort), Daan van Baarsen (57' Daan Sier). 

Tekst: Berry Schilder
Foto's: ProShots / Ron Jonker