Feestelijke middag met gouden randje

Feestelijke middag met gouden randje

Met GVVV - de koploper in de derde divisie – zijn het niet de minste die richting de dijk komen. Vastbesloten om de periodetitel te pakken, zijn ze ook nog eens tot het bot gemotiveerd. Ze treffen echter een Volendam in optima forma. Hoewel beide ploegen vele, vele grote kansen krijgen, wordt er uiteindelijk maak één keer gescoord. Door wie? Volendam natuurlijk! Roy Tol is de gevierde man. Hij bezorgt zijn ploeg de drie punten. Feest!

 

Terwijl iets verderop alle legendes uit de historie van de zaterdag 1 bijeen zijn gekomen voor een reünie, trapt RKAV Volendam af tegen GVVV uit Veenendaal. Het spel op en neer en we nemen even de tijd om aan wat prominenten te vragen wie nou toch de beste speler is die ooit het shirt van de amateurs heeft gedragen. Er komen verschillende absolute toppers voorbij. Jan Schokker, Kees Bank, Robert Mühren, Harry Zwarthoed, (vlugge) Japie Molenaar, Kees Pier jr. en ook Hans de Vries wordt meerdere keren genoemd. Casper Smit en zoonlief Jan komen echter met een bijzondere naam op de proppen, Arjan Koehoorn. ‘Natuurlijk hebben er betere spelers rondgelopen, maar hij heeft zo ontzettend veel voor de zaterdag gedaan. Het was ongelooflijk wat een werk hij verzette. 90 minuten lang vrat hij het gras op. Misschien niet de beste, maar zeker wel de meest ondergewaardeerde speler ooit en hij mag zeker genoemd worden.” Waar Berry Tol – in gesprek met Patrick de Kale en Harry Pedel – gaat voor Jaap Kes roept De Kale me even tot de orde. ,,Ik heb er niet in gespeeld, maar anders was ik uiteraard de beste geweest.” Wellicht een leuke vraag voor de volgende keer. ‘Wie is de beste speler die nooit in de Zaterdag 1 heeft gespeeld? Nu al benieuwd naar de antwoorden. 

 

Joey Tol

Terug naar de wedstrijd dan. De vele gasten op het buitenterras – vandaag officieel geopend – zien dat hun ploeg (die in het Oranje) het vanaf het eerste moment moeilijk heeft. In de 7e minuut lijkt Volendam echter af te stevenen op de 1-0. Joey Veerman stuurt op fenomenale wijze Azzedine Sout weg, maar diens laatste beweging is er net eentje teveel. Nog geen minuut later is het opnieuw een voorzet van Joey. Deze wordt binnengetikt door Lennart, maar vanaf de doellijn gehaald door een verdediger van GVVV.  Terwijl de discussie flink oplaait – de meesten zijn het er overigens volledig mee eens – krijgt GVVV plotseling een vrije kans. Terwijl Lex Veerman overduidelijk pootje gehaakt wordt – en dus geen rol speelt in het verdedigen – wordt de bal boven doelman Sander Binken op de lat gekopt. 

 

Azzedine

Het is het – tot dan toe - enige wapenfeit van GVVV, want Volendam is simpelweg de betere. Zo zien ook de bezoekers uit Veenendaal Zij bezweren dat hun ploeg ‘normaal gesproken beter speelt’, maar moeten ook schoorvoetend toegeven dat Volendam goed speelt. Vooral ‘Azzie’ is een plaag voor de verdediging. Vaak bediend door Joey Tol zorgt hij voor veel gevaar. Zijn grootste kans – in de 28e minuut – gaat echter rakelings naast. Het spel blijft vervolgens op en neer golfen, maar de slotfase van de eerste helft is toch voor GVVV. Ze krijgen een tweetal niet te missen kopkansen, maar tot groot genoegen van de in grote getalen aanwezige supporters blijft doelpuntloos tot aan de rust. 

 

Binken

In de tweede helft blijft om te snijden. GVVV krijgt grote kansen en sommigen voelen de bui al hangen. Buur Alex Veerman weet echter te vertellen dat ‘ook al speelt GVVV nog 7 uur, ze maken em niet.’ Dus dat stelt de burger wel gerust. Volendam blijft ook zeker van zich afbijten. Is bij counters uitermate gevaarlijke en als Joey Tol wederom met een geweldige pass buitenkant voet Lennart Tol wegstuurt, lijkt er een stunt in de maak.Lennart met een T,  bedient Roy Tol. Deze legt de bal klaar voor z’n linker – tegelijkertijd zijn tegenstander uitspelend – en schiet droog de 1-0 binnen. 

 

Het is dan nog een paar minuten spannend. Volendam vergeet de wedstrijd in het slot te gooien en de tijd tikt tergend langzaam weg. Pieter Peterolie draagt vervolgens zijn steentje bij door nog even wat tijd te winnen voor de ploeg waar hij zelf ook furore maakte. Tot groot genoegen van de supporters. Na een ongelukkige botsing moet Remco Schaap zich in de allerlaatste minuut met een gapende hoofdwond laten vervangen. Dit terwijl hij minutenlang al aangaf gewisseld te willen worden. Een kleine smet op wat een geweldige middag zou blijken, want nog geen 2 minuten later fluit de scheidsrechter af en kunnen de handen de lucht in. 

 

,,Winnen van de koploper en ook nog eens de nul houden. Dit is waar je het voor doet”, straalt doelman Sander Binken na afloop. Wie ook straalt, is trainer Berry Smit. Zijn ploeg flikt het namelijk gewoon weer en daar kan hij meer dan trots op zijn! 

 

Verslag Jan Koning ( lollie)